Aeco is een kleine leverancier, maar was wel actief in de drie gewesten. Op de klantensite zegt het bedrijf zijn activiteiten te stoppen. 'Als gevolg van de sinds begin januari 2021 sterk gestegen prijzen van elektriciteit en gas zijn wij helaas niet langer in staat onze klanten met energie te voorzien', klinkt het.

De Brusselse energieregulator Brugel bevestigt dat vanaf 1 maart Aeco de toegang is ontzegd tot het net. In Wallonië zou de procedure om de leveringsvergunning in te trekken zijn ingeleid.

In Vlaanderen is Aeco een erg kleine leverancier, met een 500-tal elektriciteits- en een 100-tal gasklanten. De Vreg is op de hoogte dat het bedrijf stopt. Het heeft daarover overleg gehad met Aeco. Maar ondanks de boodschap van Aeco dat het stopt, is 'geen enkele procedure daarover lopende', aldus een woordvoerster.

Zolang het bedrijf in Vlaanderen een leveringsvergunning heeft, moet het zich houden aan zijn verplichtingen als leverancier, klinkt het nog bij de Vreg.

Aeco is een kleine leverancier, maar was wel actief in de drie gewesten. Op de klantensite zegt het bedrijf zijn activiteiten te stoppen. 'Als gevolg van de sinds begin januari 2021 sterk gestegen prijzen van elektriciteit en gas zijn wij helaas niet langer in staat onze klanten met energie te voorzien', klinkt het. De Brusselse energieregulator Brugel bevestigt dat vanaf 1 maart Aeco de toegang is ontzegd tot het net. In Wallonië zou de procedure om de leveringsvergunning in te trekken zijn ingeleid. In Vlaanderen is Aeco een erg kleine leverancier, met een 500-tal elektriciteits- en een 100-tal gasklanten. De Vreg is op de hoogte dat het bedrijf stopt. Het heeft daarover overleg gehad met Aeco. Maar ondanks de boodschap van Aeco dat het stopt, is 'geen enkele procedure daarover lopende', aldus een woordvoerster. Zolang het bedrijf in Vlaanderen een leveringsvergunning heeft, moet het zich houden aan zijn verplichtingen als leverancier, klinkt het nog bij de Vreg.