Volgens De Tijd mikt EMS als nieuwe uitdager op 10 procent van de markt. Bancontact/Mister Cash (BC/MC) is veruit het populairste betaalmiddel van de Belg. De verwerking van de ruim 1 miljard transacties per jaar was tot voor kort het voorrecht van Worldline (ex-Banksys), dat een feitelijk monopolie had.

Die alleenheerschappij wekte vaak ergernis bij handelaars. Worldline kreeg de voorbije jaren van middenstandsorganisaties meermaals kritiek op zijn prijzenbeleid, wat leidde tot harde onderhandelingen over tariefdalingen. Nadat het Worldline-netwerk vorig jaar in panne was gevallen op 23 december, een topdag voor kerstaankopen, weerklonk de roep naar een tweede systeem als reserve.

Het betaaldienstenbedrijf EMS (Euro- pean Merchant Services) speelt op die vraag in en lanceert eigen betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash op de Belgische markt. Zijn aanbod wordt voor het eerst voorgesteld op Horeca Expo in Gent, de vakbeurs die zondag begint.

'We zijn het enige bedrijf naast Worldline dat eigen terminals, een Bancontact/Mister Cash-licentie én kredietkaartcontracten kan aanbieden aan de handelaars. Dat drievoudige aanbod maakt van ons een volwaardige concurrent', zegt Marc Dumortier, de Belgische CEO van EMS in De Tijd. De CEO wil tegen eind 2017 30.000 geïnstalleerde terminals en 100 miljoen BC/MC-transacties per jaar. Dat stemt overeen met een marktaandeel van ongeveer 10 procent, dat nu in handen is van Worldline.(Belga/BO)

Volgens De Tijd mikt EMS als nieuwe uitdager op 10 procent van de markt. Bancontact/Mister Cash (BC/MC) is veruit het populairste betaalmiddel van de Belg. De verwerking van de ruim 1 miljard transacties per jaar was tot voor kort het voorrecht van Worldline (ex-Banksys), dat een feitelijk monopolie had. Die alleenheerschappij wekte vaak ergernis bij handelaars. Worldline kreeg de voorbije jaren van middenstandsorganisaties meermaals kritiek op zijn prijzenbeleid, wat leidde tot harde onderhandelingen over tariefdalingen. Nadat het Worldline-netwerk vorig jaar in panne was gevallen op 23 december, een topdag voor kerstaankopen, weerklonk de roep naar een tweede systeem als reserve. Het betaaldienstenbedrijf EMS (Euro- pean Merchant Services) speelt op die vraag in en lanceert eigen betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash op de Belgische markt. Zijn aanbod wordt voor het eerst voorgesteld op Horeca Expo in Gent, de vakbeurs die zondag begint. 'We zijn het enige bedrijf naast Worldline dat eigen terminals, een Bancontact/Mister Cash-licentie én kredietkaartcontracten kan aanbieden aan de handelaars. Dat drievoudige aanbod maakt van ons een volwaardige concurrent', zegt Marc Dumortier, de Belgische CEO van EMS in De Tijd. De CEO wil tegen eind 2017 30.000 geïnstalleerde terminals en 100 miljoen BC/MC-transacties per jaar. Dat stemt overeen met een marktaandeel van ongeveer 10 procent, dat nu in handen is van Worldline.(Belga/BO)