Daarnaast zijn er problemen met het ontslag van zes dispatchers en met de eis van het ACLVB om opgenomen te worden in de syndicale delegatie.

De 42 chauffeurs die voor Carrefour de goederen vanuit Logistics Ternat naar de hypermarkten voeren, zijn sinds dinsdagmorgen in staking. "Het is voor iedereen duidelijk dat Carrefour het contract voor dit distributiecentrum niet zal verlengen en dat het bijgevolg zal moeten sluiten. Wij eisen van onze directie antwoorden op de vraag wat er met de 42 chauffeurs die hier werken, zal gebeuren. Als zij elders aan de slag moeten, zal er een tussenkomst moeten komen in de extra vervoerskosten", aldus Matthieu.

"Daarnaast is er een probleem met de dispatchers die vorige week ontslagen zijn. Hun werk wordt overgenomen door computers in de vrachtwagen, maar deze functioneren nog niet goed. We eisen tot slot dat de directie van Supertransport op nationaal vlak de syndicaal gedelegeerden van ACLVB erkent. Dat is al gebeurd voor de christelijke en socialistische vakbond, maar nog steeds niet voor de liberale", aldus Matthieu.

Als de directie niet met goede voorstellen over de brug komt, verwacht Matthieu dat de chauffeursstaking in Ternat zeker tot maandag zal duren.

De directie van Supertransport weigerde dinsdag elke commentaar. Supertransport is eigendom van de internationale transportgroep Jost.

Daarnaast zijn er problemen met het ontslag van zes dispatchers en met de eis van het ACLVB om opgenomen te worden in de syndicale delegatie.De 42 chauffeurs die voor Carrefour de goederen vanuit Logistics Ternat naar de hypermarkten voeren, zijn sinds dinsdagmorgen in staking. "Het is voor iedereen duidelijk dat Carrefour het contract voor dit distributiecentrum niet zal verlengen en dat het bijgevolg zal moeten sluiten. Wij eisen van onze directie antwoorden op de vraag wat er met de 42 chauffeurs die hier werken, zal gebeuren. Als zij elders aan de slag moeten, zal er een tussenkomst moeten komen in de extra vervoerskosten", aldus Matthieu. "Daarnaast is er een probleem met de dispatchers die vorige week ontslagen zijn. Hun werk wordt overgenomen door computers in de vrachtwagen, maar deze functioneren nog niet goed. We eisen tot slot dat de directie van Supertransport op nationaal vlak de syndicaal gedelegeerden van ACLVB erkent. Dat is al gebeurd voor de christelijke en socialistische vakbond, maar nog steeds niet voor de liberale", aldus Matthieu. Als de directie niet met goede voorstellen over de brug komt, verwacht Matthieu dat de chauffeursstaking in Ternat zeker tot maandag zal duren. De directie van Supertransport weigerde dinsdag elke commentaar. Supertransport is eigendom van de internationale transportgroep Jost.