Lafarge, met het Belgische GBL van miljardair Albert Frère als de belangrijkste aandeelhouder, zegt bereid te zijn de ruilvoet van de aandelen te herbekijken.

Aan de huidige fusievoorwaarden kunnen aandeelhouders van het Franse Lafarge voor elk eigen aandeel een aandeel Holcim verkrijgen. Dat zou nu ten gunst van de aandeelhouders van Holcim kunnen gewijzigd worden.

Volgens Bloomberg zouden de Zwitsers nu 0,875 eigen aandelen bieden voor een aandeel Lafarge. De Fransen zouden bereid zijn om de ruilvoet te laten zakken tot 0,93. Deze week zou druk overleg gepland zijn om de fusie alsnog tot een goed einde te brengen. Een fusie zou leiden tot de grootste cementproducent ter wereld.

Reden van de onvrede van de Zwitserse met de oude fusievoorwaarden is dat de zaken bij Holcim er sinds de aankondiging van de fusie in april 2014 er beter voorstaan dan die van Lafarge. (Belga/NS)

Lafarge, met het Belgische GBL van miljardair Albert Frère als de belangrijkste aandeelhouder, zegt bereid te zijn de ruilvoet van de aandelen te herbekijken. Aan de huidige fusievoorwaarden kunnen aandeelhouders van het Franse Lafarge voor elk eigen aandeel een aandeel Holcim verkrijgen. Dat zou nu ten gunst van de aandeelhouders van Holcim kunnen gewijzigd worden. Volgens Bloomberg zouden de Zwitsers nu 0,875 eigen aandelen bieden voor een aandeel Lafarge. De Fransen zouden bereid zijn om de ruilvoet te laten zakken tot 0,93. Deze week zou druk overleg gepland zijn om de fusie alsnog tot een goed einde te brengen. Een fusie zou leiden tot de grootste cementproducent ter wereld. Reden van de onvrede van de Zwitserse met de oude fusievoorwaarden is dat de zaken bij Holcim er sinds de aankondiging van de fusie in april 2014 er beter voorstaan dan die van Lafarge. (Belga/NS)