De raad van bestuur van Eurostation heeft de intentie bekendgemaakt over te gaan tot collectief ontslag van een deel van haar personeel als gevolg van een gevoelige daling van de omzet van de onderneming. Dat meldt de spoorwegmaatschappij NMBS in een persbericht.

De gevoelige daling van de omzet zal de 'volgende jaren nog verscherpen door een vermindering van het aantal opdrachten en verminderde prestaties voor vastgoedprojecten', luidt het.

Dat betekent dat bij de dochteronderneming van de NMBS 40 van de 172 banen op de tocht staan.

Het is de eerste keer dat Eurostation te maken krijgt met een collectief ontslag, zegt Geert Van Haverbeke (BBTK) in een reactie. De vakbondsman ziet een verklaring in de opgelegde besparingen van de regering.

Eurostation is gespecialiseerd in de studie, ontwikkeling, realisatie en instandhouding van spoorstations, hst-terminals en andere spoorweggebonden projecten. Het bedrijf is onder meer betrokken bij de voorbereiding van het Diabolo-project, het treinmuseum en de renovatie van onder meer de stations Gent-Sint-Pieters, Mechelen, Roeselare en Kortrijk.

"De voorbije jaren was er altijd een lichte groei, er werden tal van projecten opgestart", aldus Van Haverbeke. "Maar door de besparingen die de NMBS kreeg opgelegd, is dat stilgevallen."

Bij Eurostation werken vooral ingenieurs en architecten. Het gaat om contractuelen, geen statutairen, aldus Van Haverbeke. (Belga/BO)

De raad van bestuur van Eurostation heeft de intentie bekendgemaakt over te gaan tot collectief ontslag van een deel van haar personeel als gevolg van een gevoelige daling van de omzet van de onderneming. Dat meldt de spoorwegmaatschappij NMBS in een persbericht.De gevoelige daling van de omzet zal de 'volgende jaren nog verscherpen door een vermindering van het aantal opdrachten en verminderde prestaties voor vastgoedprojecten', luidt het.Dat betekent dat bij de dochteronderneming van de NMBS 40 van de 172 banen op de tocht staan. Het is de eerste keer dat Eurostation te maken krijgt met een collectief ontslag, zegt Geert Van Haverbeke (BBTK) in een reactie. De vakbondsman ziet een verklaring in de opgelegde besparingen van de regering.Eurostation is gespecialiseerd in de studie, ontwikkeling, realisatie en instandhouding van spoorstations, hst-terminals en andere spoorweggebonden projecten. Het bedrijf is onder meer betrokken bij de voorbereiding van het Diabolo-project, het treinmuseum en de renovatie van onder meer de stations Gent-Sint-Pieters, Mechelen, Roeselare en Kortrijk. "De voorbije jaren was er altijd een lichte groei, er werden tal van projecten opgestart", aldus Van Haverbeke. "Maar door de besparingen die de NMBS kreeg opgelegd, is dat stilgevallen." Bij Eurostation werken vooral ingenieurs en architecten. Het gaat om contractuelen, geen statutairen, aldus Van Haverbeke. (Belga/BO)