In het Sevesobedrijf Buckman Laboratories in de haven van Gent heeft zich een ontploffing voorgedaan. Een arbeider heeft zware brandwonden opgelopen. Er is geen onmiddellijk gevaar meer voor de omgeving.
Dat vernam persagentschap Belga van de Gentse brandweer en politie.

Bij Buckman Laboratories brak brand uit en een gevaarlijke stof kwam vrij. Volgens de eerste berichten gaat het tributylamine, een brandbare en corrosieve stof. Het grootste deel van de stof is echter opgebrand, zegt de brandweer.

Evacuatie

Het medisch interventieplan is van kracht en de brandweer is ter plaatse met meetploegen. De brand zelf is onder controle. Alle arbeiders werden geëvacueerd en het scheepvaartverkeer aan het bedrijf is stilgelegd. Ook een ander bedrijf in de omgeving werd preventief ontruimd.

Er is geen onmiddellijk gevaar meer voor omwonenden. Er zijn geen woningen in de buurt maar bedrijven moeten hun personeel binnen houden.

Gevaarlijke stoffen Buckman Laboratories produceert "diverse fijnchemicaliën voor waterbehandeling, pulp&papier, en lederindustrie", aldus de Sevesoinformatie.

Een Sevesobedrijf ontplooit activiteiten op het vlak van de behandeling, de productie, het gebruik of de opslag van gevaarlijke stoffen.

In het Sevesobedrijf Buckman Laboratories in de haven van Gent heeft zich een ontploffing voorgedaan. Een arbeider heeft zware brandwonden opgelopen. Er is geen onmiddellijk gevaar meer voor de omgeving. Dat vernam persagentschap Belga van de Gentse brandweer en politie. Bij Buckman Laboratories brak brand uit en een gevaarlijke stof kwam vrij. Volgens de eerste berichten gaat het tributylamine, een brandbare en corrosieve stof. Het grootste deel van de stof is echter opgebrand, zegt de brandweer. Evacuatie Het medisch interventieplan is van kracht en de brandweer is ter plaatse met meetploegen. De brand zelf is onder controle. Alle arbeiders werden geëvacueerd en het scheepvaartverkeer aan het bedrijf is stilgelegd. Ook een ander bedrijf in de omgeving werd preventief ontruimd. Er is geen onmiddellijk gevaar meer voor omwonenden. Er zijn geen woningen in de buurt maar bedrijven moeten hun personeel binnen houden. Gevaarlijke stoffen Buckman Laboratories produceert "diverse fijnchemicaliën voor waterbehandeling, pulp&papier, en lederindustrie", aldus de Sevesoinformatie. Een Sevesobedrijf ontplooit activiteiten op het vlak van de behandeling, de productie, het gebruik of de opslag van gevaarlijke stoffen.