Tot nu toe leverde het bedrijf voornamelijk vanuit Mexico op de Amerikaanse markt. Ontex krijgt ook een nieuwe voorzitter, want Luc Missorten nam ontslag.

Ontex spreekt van een 'stevige commerciële vooruitgang' sinds het de Amerikaanse markt in 2016 betrad. Om de groei te ondersteunen, gaat het bedrijf er nu ook lokale productie starten. 'We gaan dat stap voor stap aanpakken, in functie van de volumes', zegt Philip Ludwig, hoofd Investors Relations bij Ontex. De vestiging komt in het oosten van de VS, waar de meeste consumenten zitten. 'We hebben een plaats op het oog, maar de finale beslissing moeten we nog nemen.'

Een nieuwe voorzitter zal de plannen overzien, want Luc Missorten heeft ontslag genomen als voorzitter van de raad van bestuur. Dat gaat in op 25 mei 2020, wanneer Ontex de aandeelhouders bijeen roept voor de jaarlijkse algemene vergadering. Hans Van Bylen, ex-CEO van het Duitse concern Henkel, wordt dan voorgesteld als opvolger. Missorten blijft als senior advisor wel het bedrijf bijstaan tot aan de voltooiing van een lopend transformatieprogramma.

Ontex draaide vorig jaar 2,27 miljard euro omzet, aan constante wisselkoersen een daling met 1 procent op vergelijkbare basis tegenover 2018. De recurrente ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) daalde met 1,1 procent tot 261 miljoen euro. De nettowinst kelderde met 60,8 procent tot 37,3 miljoen euro. Ontex stelt een dividend van 0,16 euro per aandeel voor, terwijl dat vorig jaar nog 0,41 euro was. Dit jaar rekent het wel op een hogere omzet en recurrente ebitda.

Ontex telt wereldwijd ruim 10.000 werknemers. In België heeft het bedrijf zijn hoofdzetel in Aalst en twee fabrieken in Buggenhout en Eeklo. Daar zijn circa 1.000 werknemers aan de slag.

Tot nu toe leverde het bedrijf voornamelijk vanuit Mexico op de Amerikaanse markt. Ontex krijgt ook een nieuwe voorzitter, want Luc Missorten nam ontslag.Ontex spreekt van een 'stevige commerciële vooruitgang' sinds het de Amerikaanse markt in 2016 betrad. Om de groei te ondersteunen, gaat het bedrijf er nu ook lokale productie starten. 'We gaan dat stap voor stap aanpakken, in functie van de volumes', zegt Philip Ludwig, hoofd Investors Relations bij Ontex. De vestiging komt in het oosten van de VS, waar de meeste consumenten zitten. 'We hebben een plaats op het oog, maar de finale beslissing moeten we nog nemen.'Een nieuwe voorzitter zal de plannen overzien, want Luc Missorten heeft ontslag genomen als voorzitter van de raad van bestuur. Dat gaat in op 25 mei 2020, wanneer Ontex de aandeelhouders bijeen roept voor de jaarlijkse algemene vergadering. Hans Van Bylen, ex-CEO van het Duitse concern Henkel, wordt dan voorgesteld als opvolger. Missorten blijft als senior advisor wel het bedrijf bijstaan tot aan de voltooiing van een lopend transformatieprogramma.Ontex draaide vorig jaar 2,27 miljard euro omzet, aan constante wisselkoersen een daling met 1 procent op vergelijkbare basis tegenover 2018. De recurrente ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) daalde met 1,1 procent tot 261 miljoen euro. De nettowinst kelderde met 60,8 procent tot 37,3 miljoen euro. Ontex stelt een dividend van 0,16 euro per aandeel voor, terwijl dat vorig jaar nog 0,41 euro was. Dit jaar rekent het wel op een hogere omzet en recurrente ebitda. Ontex telt wereldwijd ruim 10.000 werknemers. In België heeft het bedrijf zijn hoofdzetel in Aalst en twee fabrieken in Buggenhout en Eeklo. Daar zijn circa 1.000 werknemers aan de slag.