Volgens De Tijd zit het procesnog in een pril stadium, maar komt de beursintroductie er mogelijk voor de zomer. Ontex zelf wil 'niet reageren op geruchten'.

Ontex noteerde tussen 1998 en 2003 al op Euronext Brussel. In 2003 verkocht de familie Van Malderen, hoofdaandeelhouder met bijna 80 procent van de aandelen, Ontex aan het investeringsfonds Candover. De jaren daarna zag Ontex zwarte sneeuw door de stijgende grondstoffenprijzen en een moordende prijzenoorlog van de concurrentie.

Na een schuldherschikking en een ingrijpende reorganisatie stond de groep in 2010 weer op de rails. Dat was volgens De Tijd genoeg om opnieuw beursplannen te koesteren, maar die plannen werden opgeborgen door de finaciële rampspoed in Griekenland. Ontex kwam vervolgens bij de investeringsfondsen Goldman Sachs Capital Partners en Texas Pacific terecht. Met 1,2 miljard euro is dat nog altijd de grootste met schulden gefinancierde overname in ons land. (Belga/BO)

Volgens De Tijd zit het procesnog in een pril stadium, maar komt de beursintroductie er mogelijk voor de zomer. Ontex zelf wil 'niet reageren op geruchten'. Ontex noteerde tussen 1998 en 2003 al op Euronext Brussel. In 2003 verkocht de familie Van Malderen, hoofdaandeelhouder met bijna 80 procent van de aandelen, Ontex aan het investeringsfonds Candover. De jaren daarna zag Ontex zwarte sneeuw door de stijgende grondstoffenprijzen en een moordende prijzenoorlog van de concurrentie. Na een schuldherschikking en een ingrijpende reorganisatie stond de groep in 2010 weer op de rails. Dat was volgens De Tijd genoeg om opnieuw beursplannen te koesteren, maar die plannen werden opgeborgen door de finaciële rampspoed in Griekenland. Ontex kwam vervolgens bij de investeringsfondsen Goldman Sachs Capital Partners en Texas Pacific terecht. Met 1,2 miljard euro is dat nog altijd de grootste met schulden gefinancierde overname in ons land. (Belga/BO)