De na Toyota grootste autobouwer in Japan zette in november voorzitter Carlos Ghosn aan de kant wegens financieel wangedrag. Ghosn en Nissan worden ook door justitie in het Aziatische land onderzocht voor fraude. Ghosn zit nog steeds vast in een Japanse cel. Nissan bevestigt dat de SEC om opheldering heeft gevraagd en het bedrijf zegt mee te werken met het onderzoek. Het onderzoek van de toezichthouder bevindt zich nog in een vroeg stadium omdat de shutdown van de federale overheid in de Verenigde Staten voor vertraging heeft gezorgd. Nissan is ook aan de beurs van New York genoteerd.

Vorige week trad Ghosn af als voorzitter en CEO van Renault, de Franse constructeur die in een alliantie zit met Nissan en Mitsubishi. De twee Japanse wagenbouwers stuurden Ghosn vorig jaar reeds de laan uit als voorzitter, nadat hij in november opgepakt werd door de Japanse justitie.

De na Toyota grootste autobouwer in Japan zette in november voorzitter Carlos Ghosn aan de kant wegens financieel wangedrag. Ghosn en Nissan worden ook door justitie in het Aziatische land onderzocht voor fraude. Ghosn zit nog steeds vast in een Japanse cel. Nissan bevestigt dat de SEC om opheldering heeft gevraagd en het bedrijf zegt mee te werken met het onderzoek. Het onderzoek van de toezichthouder bevindt zich nog in een vroeg stadium omdat de shutdown van de federale overheid in de Verenigde Staten voor vertraging heeft gezorgd. Nissan is ook aan de beurs van New York genoteerd. Vorige week trad Ghosn af als voorzitter en CEO van Renault, de Franse constructeur die in een alliantie zit met Nissan en Mitsubishi. De twee Japanse wagenbouwers stuurden Ghosn vorig jaar reeds de laan uit als voorzitter, nadat hij in november opgepakt werd door de Japanse justitie.