Het belgisch ondernemersvertrouwen staat nu op het hoogste niveau sinds september 2007. Het bedrijfsklimaat verbeterde in alle sectoren, behalve in de bouwsector. Daar daalde de indicator, onder meer door de ongunstige weersomstandigheden, luidt het.

De conjunctuurverbetering was het sterkst bij de dienstverlening aan bedrijven. Ondernemers uit de verwerkende nijverheid zijn positiever over hun orderboekje en verwachten een stijging van de vraag. Ook handelaars gaan ervanuit dat de vraag gaat stijgen en zijn van plan meer bestellingen te plaatsen.

Het belgisch ondernemersvertrouwen staat nu op het hoogste niveau sinds september 2007. Het bedrijfsklimaat verbeterde in alle sectoren, behalve in de bouwsector. Daar daalde de indicator, onder meer door de ongunstige weersomstandigheden, luidt het. De conjunctuurverbetering was het sterkst bij de dienstverlening aan bedrijven. Ondernemers uit de verwerkende nijverheid zijn positiever over hun orderboekje en verwachten een stijging van de vraag. Ook handelaars gaan ervanuit dat de vraag gaat stijgen en zijn van plan meer bestellingen te plaatsen.