Roularta Media Group realiseerde in het eerste halfjaar een geconsolideerde omzet van 371,5 miljoen euro tegenover 374,2 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2011. Dat stemt overeen met een quasi stabiele omzet (-0,7 procent) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De rebitda daalde in het eerste halfjaar met 19,8 procent, van 38,1 miljoen euro naar 30,6 miljoen euro. Die daling is in de eerste plaats te wijten aan een sterke terugval van de jobadvertenties (- 28 procent) bij de divisie gratis pers (- 7 procent). De omzet van internet (+20 procent) en nieuwe beurzen (+6,1 procent) ging wel omhoog. Het nettoresultaat van de mediagroep daalde het eerste halfjaar van 14,3 miljoen euro tot 9,8 miljoen euro.

Roularta geeft geen prognoses voor het lopende boekjaar. "De conjuncturele druk en de gewijzigde concurrentiële omgeving op het vlak van televisie maken het moeilijk voorspellingen te maken voor het tweede semester", luidt het. (BO)

Roularta Media Group realiseerde in het eerste halfjaar een geconsolideerde omzet van 371,5 miljoen euro tegenover 374,2 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2011. Dat stemt overeen met een quasi stabiele omzet (-0,7 procent) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.De rebitda daalde in het eerste halfjaar met 19,8 procent, van 38,1 miljoen euro naar 30,6 miljoen euro. Die daling is in de eerste plaats te wijten aan een sterke terugval van de jobadvertenties (- 28 procent) bij de divisie gratis pers (- 7 procent). De omzet van internet (+20 procent) en nieuwe beurzen (+6,1 procent) ging wel omhoog. Het nettoresultaat van de mediagroep daalde het eerste halfjaar van 14,3 miljoen euro tot 9,8 miljoen euro. Roularta geeft geen prognoses voor het lopende boekjaar. "De conjuncturele druk en de gewijzigde concurrentiële omgeving op het vlak van televisie maken het moeilijk voorspellingen te maken voor het tweede semester", luidt het. (BO)