.

In een persmededeling herhaalt het bestuur van Option dat de continuïteit van de onderneming "behouden kan worden". Het is al de tweede keer dit jaar dat Option zo'n bericht uitstuurt onder druk van zijn bedrijfsrevisor. Die is bezorgd dat Option onvoldoende cash heeft om door te gaan.

Het bestuur geeft toe dat er opnieuw verkopen zijn uitgesteld en dat belangrijke bestellingen daardoor naar de tweede jaarhelft zijn verschoven. Als gevolg daarvan ligt omzet in de eerste jaarhelft aanzienlijk beneden de verwachtingen van het management. Het tweede kwartaal was wel sterker dan het eerste, klinkt het. "De partners van de onderneming behouden hun vooruitzichten voor 2015", meldt Option.

'Confidentiële gesprekken'

Volgens het bestuur is de kaspositie "onder controle" door de brugfinanciering van 2,7 miljoen euro uit maart, door snellere betalingen van klanten, een betere aanvoerlijn en een verdere vermindering van de operationele kosten.

Option is "confidentiële gesprekken begonnen om in zee te gaan met een aantal financiële en industriële partners", luidt het. Het doel is om de kaspositie verder te verbeteren, de marktpositie van Option te versterken en de toekomstige groei te verzekeren.

Option heeft een CloudGate-platform voor machine-naar-machinecommunicatie dat in allerlei toepassingen voor monitoring en sturing vanop afstand kan worden ingezet. Het is een relatief nieuwe markt met intense concurrentie van veel grotere spelers.

.In een persmededeling herhaalt het bestuur van Option dat de continuïteit van de onderneming "behouden kan worden". Het is al de tweede keer dit jaar dat Option zo'n bericht uitstuurt onder druk van zijn bedrijfsrevisor. Die is bezorgd dat Option onvoldoende cash heeft om door te gaan.Het bestuur geeft toe dat er opnieuw verkopen zijn uitgesteld en dat belangrijke bestellingen daardoor naar de tweede jaarhelft zijn verschoven. Als gevolg daarvan ligt omzet in de eerste jaarhelft aanzienlijk beneden de verwachtingen van het management. Het tweede kwartaal was wel sterker dan het eerste, klinkt het. "De partners van de onderneming behouden hun vooruitzichten voor 2015", meldt Option.'Confidentiële gesprekken'Volgens het bestuur is de kaspositie "onder controle" door de brugfinanciering van 2,7 miljoen euro uit maart, door snellere betalingen van klanten, een betere aanvoerlijn en een verdere vermindering van de operationele kosten.Option is "confidentiële gesprekken begonnen om in zee te gaan met een aantal financiële en industriële partners", luidt het. Het doel is om de kaspositie verder te verbeteren, de marktpositie van Option te versterken en de toekomstige groei te verzekeren.Option heeft een CloudGate-platform voor machine-naar-machinecommunicatie dat in allerlei toepassingen voor monitoring en sturing vanop afstand kan worden ingezet. Het is een relatief nieuwe markt met intense concurrentie van veel grotere spelers.