Hansen Transmissions publiceerde vandaag (donderdag) zijn halfjaarresultaten over de periode tot 30 september 2010. Daaruit blijkt dat de opbrengsten 238,9 miljoen euro bedragen, dat is een daling met 16,5 procent tegenover het eerste halfjaar van het boekjaar 2009/2010. De inkomsten uit de verkoop van industriële tandwielkasten steeg lichtjes (met anderhalf procent) maar Hansen staat op het punt die activiteit te verkopen aan Sumitomo Heavy Industries.

In zijn kernactiviteit: de verkoop van tandwielkasten voor windturbines realiseerde Hansen Transmissions 197,4 miljoen euro omzet, dat is een daling met 19,5 procent tegenover de 245,1 miljoen euro die het bedrijf in de eerste zes maanden van 2009/2010 boekte. Voor het volledig boekjaar houdt Hansen Transmissions rekening met een omzetdaling van 10 procent. Dat wijst op een stijgende trend, die ook blijkt uit de kwartaalcijfers. De opbrengsten in het tweede kwartaal stegen met 23 procent ten opzicht van het eerste kwartaal.

Voorts bewijzen de halfjaarcijfers dat de kostenbesparende maatregelen die Hansen Transmissions implementeerde, resultaat opleveren. De operationele cashflow (ebitda) over de eerste zes maanden bedroeg 22,8 miljoen euro, een toename met een derde tegenover de 17,1 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2009/2010. En in het tweede kwartaal was er zelfs een ebitda-groei met 62 procent tot 16,1 miljoen euro. De Ebitda-marge is daardoor gestegen tot 9,5 procent in het halfjaar, tegen 6 procent een jaar eerder.

Tenslotte geeft Hansen Transmissions aan dat het zijn expansieplannen wil herbekijken. Het bedrijf kampt momenteel met een grote overcapaciteit, en wil niet eerder investeren in capaciteitsuitbreiding alvorens de marktomstandigheden en de klantenvraag daarvoor optimaal zijn. Tot hiertoe had Hansen Transmissions altijd gezegd dat het mikte op 14.300 MW capaciteit in zijn boekjaar 2013 (het bedrijf had eind september 8.700 MW capaciteit staan). Het valt te verwachten dat dit investeringsprogramma vertraagd wordt. Hansen Transmissions zal daar begin volgend jaar duidelijkheid over verschaffen.

P.C.

Hansen Transmissions publiceerde vandaag (donderdag) zijn halfjaarresultaten over de periode tot 30 september 2010. Daaruit blijkt dat de opbrengsten 238,9 miljoen euro bedragen, dat is een daling met 16,5 procent tegenover het eerste halfjaar van het boekjaar 2009/2010. De inkomsten uit de verkoop van industriële tandwielkasten steeg lichtjes (met anderhalf procent) maar Hansen staat op het punt die activiteit te verkopen aan Sumitomo Heavy Industries. In zijn kernactiviteit: de verkoop van tandwielkasten voor windturbines realiseerde Hansen Transmissions 197,4 miljoen euro omzet, dat is een daling met 19,5 procent tegenover de 245,1 miljoen euro die het bedrijf in de eerste zes maanden van 2009/2010 boekte. Voor het volledig boekjaar houdt Hansen Transmissions rekening met een omzetdaling van 10 procent. Dat wijst op een stijgende trend, die ook blijkt uit de kwartaalcijfers. De opbrengsten in het tweede kwartaal stegen met 23 procent ten opzicht van het eerste kwartaal. Voorts bewijzen de halfjaarcijfers dat de kostenbesparende maatregelen die Hansen Transmissions implementeerde, resultaat opleveren. De operationele cashflow (ebitda) over de eerste zes maanden bedroeg 22,8 miljoen euro, een toename met een derde tegenover de 17,1 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2009/2010. En in het tweede kwartaal was er zelfs een ebitda-groei met 62 procent tot 16,1 miljoen euro. De Ebitda-marge is daardoor gestegen tot 9,5 procent in het halfjaar, tegen 6 procent een jaar eerder. Tenslotte geeft Hansen Transmissions aan dat het zijn expansieplannen wil herbekijken. Het bedrijf kampt momenteel met een grote overcapaciteit, en wil niet eerder investeren in capaciteitsuitbreiding alvorens de marktomstandigheden en de klantenvraag daarvoor optimaal zijn. Tot hiertoe had Hansen Transmissions altijd gezegd dat het mikte op 14.300 MW capaciteit in zijn boekjaar 2013 (het bedrijf had eind september 8.700 MW capaciteit staan). Het valt te verwachten dat dit investeringsprogramma vertraagd wordt. Hansen Transmissions zal daar begin volgend jaar duidelijkheid over verschaffen. P.C.