"Deceuninck blijft op schema voor winstgevendheid", luidt het. In het tweede kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 14 procent tot 156,1 miljoen euro. Het verkocht volume dikte 6,8 procent aan.

Over het eerste halfjaar noteert het bedrijf uit Hooglede-Gits 10,9 procent meer omzet op 265,3 miljoen euro en een verkocht volume dat 7,7 procent hoger ligt.

Het bedrijf is dan ook optimistisch voor de rest van het jaar, al zal de omzet over 2010 volgens de eigen verwachtingen een "ééncijferige groei" optekenen, dus minder dan de +10,9 procent over het eerste semester. Het bedrijf blijft wel waakzaam voor de aanhoudende stijging van de kosten voor pvc en additieven.

Deceuninck bevestigt opnieuw winstgevend te zijn in 2010. "In het tweede kwartaal van 2010 zette de heropleving van de vraag zich door", zegt CEO Tom Debusschere in het persbericht. "De heropleving is nu merkbaar in nagenoeg alle landen met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Spanje en enkele kleinere markten in Oost-Europa."

Vorig jaar leed Deceuninck een omzetdaling van bijna 20 procent.

"Deceuninck blijft op schema voor winstgevendheid", luidt het. In het tweede kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 14 procent tot 156,1 miljoen euro. Het verkocht volume dikte 6,8 procent aan. Over het eerste halfjaar noteert het bedrijf uit Hooglede-Gits 10,9 procent meer omzet op 265,3 miljoen euro en een verkocht volume dat 7,7 procent hoger ligt. Het bedrijf is dan ook optimistisch voor de rest van het jaar, al zal de omzet over 2010 volgens de eigen verwachtingen een "ééncijferige groei" optekenen, dus minder dan de +10,9 procent over het eerste semester. Het bedrijf blijft wel waakzaam voor de aanhoudende stijging van de kosten voor pvc en additieven. Deceuninck bevestigt opnieuw winstgevend te zijn in 2010. "In het tweede kwartaal van 2010 zette de heropleving van de vraag zich door", zegt CEO Tom Debusschere in het persbericht. "De heropleving is nu merkbaar in nagenoeg alle landen met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Spanje en enkele kleinere markten in Oost-Europa." Vorig jaar leed Deceuninck een omzetdaling van bijna 20 procent.