De omzet van Bayerische Motoren Werke steeg 18,3 procent tegenover het tweede kwartaal vorig jaar tot 15,3 miljard euro. De winst kwam uit op 834 miljoen euro, in vergelijking met 121 miljoen euro in het tweede kwartaal van het crisisjaar 2009.

BMW wijst naar een stijgende verkoop in de belangrijke afzetmarkten en een hoogwaardige modellenmix als basis voor de goede kwartaalcijfers.

Eerder trok de automaker uit München al de jaarprognoses op, wegens recordverkopen in China en een heropleving in de VS. Onder meer de nieuwe 5-serie is een succes.

De omzet van Bayerische Motoren Werke steeg 18,3 procent tegenover het tweede kwartaal vorig jaar tot 15,3 miljard euro. De winst kwam uit op 834 miljoen euro, in vergelijking met 121 miljoen euro in het tweede kwartaal van het crisisjaar 2009. BMW wijst naar een stijgende verkoop in de belangrijke afzetmarkten en een hoogwaardige modellenmix als basis voor de goede kwartaalcijfers. Eerder trok de automaker uit München al de jaarprognoses op, wegens recordverkopen in China en een heropleving in de VS. Onder meer de nieuwe 5-serie is een succes.