Omzet Barco 15 procent hoger

© belga

Barco noteerde in het eerste kwartaal een toename van de omzet met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Barco noteerde in het eerste kwartaal een toename van de omzet met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet van het technologiebedrijf bedroeg in het eerste kwartaal 2013 276,3 miljoen euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar was dat 240,1 miljoen euro, of 15,1 procent minder.

Barco noteerde tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 273,2 miljoen euro inkomende bestellingen, een stijging met 5,2 procent.

Het orderboekje is met 468,8 miljoen euro wel 5,1 procent minder gevuld dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. In vergelijking met laatste kwartaal van vorig jaar is er een toename met 7,6 miljoen euro.

“Met deze kwartaalresultaten zijn we op de goede weg om onze doelstellingen voor 2013 te halen”, aldus CEO Eric Van Zele.

Wat de prognoses voor het lopende boekjaar betreft, blijft het bedrijf voorzichtig. “De onzekere globale economische omgeving beperkt de lange termijn vooruitzichten maar op basis van de eerste kwartaalprestaties en de status van de groei-initiatieven verwacht het management een voortgezette rendabele groei in 2013, zij het aan een trager tempo dan in 2012,” luidt het in een persbericht.

Barco is actief in meer dan 90 landen en telt wereldwijd ongeveer 3.900 werknemers. Het bedrijf realiseerde in het boekjaar 2012 een omzet van 1,156 miljard euro . (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content