De Amerikaanse financiële autoriteiten SEC en FINRA onderzoeken of Morgan Stanley, de zakenbank die de beursgang van Facebook begeleidde, belangrijke informatie heeft achtergehouden voor een deel van de investeerders.

De beursgang van Facebook, de grootste beursgang aller tijden door een internetonderneming, draait uit op een gigantische flop. Op drie dagen tijd verloor het aandeel op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq al een derde van zijn waarde. Een van de kritieken van analisten is de veel te hoge introductieprijs van 38 dollar.

Zorgwekkende zaken

Zowel het persagentschap Reuters als de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal meldt dat Morgan Stanley, die de beursgang van de sociaalnetwerksite begeleidde, in de dagen voor de beursintroductie zijn verwachtingen voor het aandeel verlaagde, maar dat enkel een deel van de investeerders daarvan op de hoogte werd gebracht.

Zonder meer details te vernoemen, kondigde zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) aan "zorgwekkende zaken" rond de beursgang van Facebook te zullen onderzoeken.

In een mededeling zegt Morgan Stanley dat het alle wettelijke richtlijnen voor de beursintroductie gevolgd heeft.

Klacht tegen Nasdaq
Daarnaast heeft ook een belegger uit Maryland bij een rechtbank in New York klacht neergelegd tegen Nasdaq wegens de technische problemen op de dag van de beursintroductie van Facebook.

Omwille van softwareproblemen moest de start van de notering minutenlang worden uitgesteld. Door de verwarring werden ook een aantal orders geannuleerd, wat ook de zwakkere start van het aandeel mede verklaart. Beleggers klagen aan dat ze daardoor geld verloren. (KVDA)

De Amerikaanse financiële autoriteiten SEC en FINRA onderzoeken of Morgan Stanley, de zakenbank die de beursgang van Facebook begeleidde, belangrijke informatie heeft achtergehouden voor een deel van de investeerders. De beursgang van Facebook, de grootste beursgang aller tijden door een internetonderneming, draait uit op een gigantische flop. Op drie dagen tijd verloor het aandeel op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq al een derde van zijn waarde. Een van de kritieken van analisten is de veel te hoge introductieprijs van 38 dollar. Zorgwekkende zaken Zowel het persagentschap Reuters als de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal meldt dat Morgan Stanley, die de beursgang van de sociaalnetwerksite begeleidde, in de dagen voor de beursintroductie zijn verwachtingen voor het aandeel verlaagde, maar dat enkel een deel van de investeerders daarvan op de hoogte werd gebracht. Zonder meer details te vernoemen, kondigde zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) aan "zorgwekkende zaken" rond de beursgang van Facebook te zullen onderzoeken. In een mededeling zegt Morgan Stanley dat het alle wettelijke richtlijnen voor de beursintroductie gevolgd heeft. Klacht tegen Nasdaq Daarnaast heeft ook een belegger uit Maryland bij een rechtbank in New York klacht neergelegd tegen Nasdaq wegens de technische problemen op de dag van de beursintroductie van Facebook. Omwille van softwareproblemen moest de start van de notering minutenlang worden uitgesteld. Door de verwarring werden ook een aantal orders geannuleerd, wat ook de zwakkere start van het aandeel mede verklaart. Beleggers klagen aan dat ze daardoor geld verloren. (KVDA)