Omega Pharma koopt de OTC-activiteiten (over the counter) van Inibsa en verwerft daarmee 7 miljoen aanvullende omzet in Spanje en Portugal, blijkt uit een persbericht.

Omega Pharma verklaart in het persbericht iets meer dan eenmaal de omzet te betalen voor die activiteiten, wat overeenstemt met ruim zeven miljoen euro. Twintig gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales-departement van Inibsa, krijgen het voorstel over te stappen naar Omega Pharma Spanje.

Verwacht wordt dat de overname nog voor het einde van 2010 zal worden afgerond. Van de zeven miljoen euro omzet die de OTC-activiteiten van Inibsa genereren, is zes miljoen afkomstig uit Spanje en één miljoen uit Portugal. Het voornaamste product is Apiserum, een gamma van voedingssupplementen op basis van koninginnegelei (royal jelly) en vitamines die kunnen worden ingenomen om vermoeidheid te bestrijden.

Behalve een omzetverhoging van zeven miljoen euro in Spanje en
Portugal biedt de overname volgens Omega Pharma nog meer voordelen. Zo is er een onmiddellijke ebitda-bijdrage (bedrijfskasstroom) van 25 procent, wordt de commerciële organisatie in Spanje uitgebreid en haalt de groep ook 'interessante productformules' in huis, die de andere gamma's van voedingssupplementen kunnen versterken.

Omega Pharma koopt de OTC-activiteiten (over the counter) van Inibsa en verwerft daarmee 7 miljoen aanvullende omzet in Spanje en Portugal, blijkt uit een persbericht. Omega Pharma verklaart in het persbericht iets meer dan eenmaal de omzet te betalen voor die activiteiten, wat overeenstemt met ruim zeven miljoen euro. Twintig gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales-departement van Inibsa, krijgen het voorstel over te stappen naar Omega Pharma Spanje. Verwacht wordt dat de overname nog voor het einde van 2010 zal worden afgerond. Van de zeven miljoen euro omzet die de OTC-activiteiten van Inibsa genereren, is zes miljoen afkomstig uit Spanje en één miljoen uit Portugal. Het voornaamste product is Apiserum, een gamma van voedingssupplementen op basis van koninginnegelei (royal jelly) en vitamines die kunnen worden ingenomen om vermoeidheid te bestrijden. Behalve een omzetverhoging van zeven miljoen euro in Spanje en Portugal biedt de overname volgens Omega Pharma nog meer voordelen. Zo is er een onmiddellijke ebitda-bijdrage (bedrijfskasstroom) van 25 procent, wordt de commerciële organisatie in Spanje uitgebreid en haalt de groep ook 'interessante productformules' in huis, die de andere gamma's van voedingssupplementen kunnen versterken.