De winst van het bedrijf van CEO Marc Coucke werd onder meer gestuwd door de verkoop van de participatie in Arseus, door lagere financiële lasten en door meer dan 33 miljoen euro kostenbesparingen.

Vooral het eerste semester was moeilijk. Daarin daalden omzet en rendabiliteit met respectievelijk 3 en 10 procent. "Vanaf het derde kwartaal werd echter een verhoogde vraag naar Omega Pharma-producten vastgesteld", luidt het in een persbericht. Dat leidde tot een omzetgroei van 4 procent in het tweede semester.

Het bedrijf verwacht die omzetgroei te kunnen voortzetten in 2010, met minimaal dezelfde groei in rendabiliteit. "Omega Pharma is wezenlijk versterkt uit het crisisjaar 2009 gekomen", besluit Coucke.

Het bedrijf stelt voor het nettodividend met een derde te verhogen tot 0,6 euro per aandeel over 2009.

De winst van het bedrijf van CEO Marc Coucke werd onder meer gestuwd door de verkoop van de participatie in Arseus, door lagere financiële lasten en door meer dan 33 miljoen euro kostenbesparingen. Vooral het eerste semester was moeilijk. Daarin daalden omzet en rendabiliteit met respectievelijk 3 en 10 procent. "Vanaf het derde kwartaal werd echter een verhoogde vraag naar Omega Pharma-producten vastgesteld", luidt het in een persbericht. Dat leidde tot een omzetgroei van 4 procent in het tweede semester. Het bedrijf verwacht die omzetgroei te kunnen voortzetten in 2010, met minimaal dezelfde groei in rendabiliteit. "Omega Pharma is wezenlijk versterkt uit het crisisjaar 2009 gekomen", besluit Coucke. Het bedrijf stelt voor het nettodividend met een derde te verhogen tot 0,6 euro per aandeel over 2009.