Omega Pharma realiseert voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan 200 miljoen euro omzet. Vooral in de groeimarkten (+31 procent) ging de verkoop hoger. Het farmabedrijf is onder meer aanwezig in Rusland, Tsjechië, Turkije, Hongarije en Roemenië.

Frankrijk blijft in ieder geval het zorgenkind van Omega Pharma. De inkomsten daalden er met 10 procent, maar CEO Coucke meldt dat de Franse markt een nieuw team heeft dat een 'daadkrachtig' merkenbeleid voert. Dat zou nog dit jaar moeten leiden tot een stabilisering van de omzet.

In België bereikte Omega Pharma een omzet van 57,4 miljoen euro, wat 11 procent meer is dan een jaar geleden. Die stijging heeft het farmabedrijf te danken aan het succes van generische geneesmiddelen en van voorschriftvrije producten.

Omega Pharma gaat voor het lopende boekjaar 2010 uit van een omzetgroei met 4 procent. "Na de kostenreducties van 2009, gecombineerd met de focus op groeilanden en groeimerken, is Omega Pharma uitstekend georganiseerd om een duurzaam en rendabel beleid te voeren", luidt het.

Omega Pharma realiseert voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan 200 miljoen euro omzet. Vooral in de groeimarkten (+31 procent) ging de verkoop hoger. Het farmabedrijf is onder meer aanwezig in Rusland, Tsjechië, Turkije, Hongarije en Roemenië. Frankrijk blijft in ieder geval het zorgenkind van Omega Pharma. De inkomsten daalden er met 10 procent, maar CEO Coucke meldt dat de Franse markt een nieuw team heeft dat een 'daadkrachtig' merkenbeleid voert. Dat zou nog dit jaar moeten leiden tot een stabilisering van de omzet.In België bereikte Omega Pharma een omzet van 57,4 miljoen euro, wat 11 procent meer is dan een jaar geleden. Die stijging heeft het farmabedrijf te danken aan het succes van generische geneesmiddelen en van voorschriftvrije producten. Omega Pharma gaat voor het lopende boekjaar 2010 uit van een omzetgroei met 4 procent. "Na de kostenreducties van 2009, gecombineerd met de focus op groeilanden en groeimerken, is Omega Pharma uitstekend georganiseerd om een duurzaam en rendabel beleid te voeren", luidt het.