Harald Krüger staat al sinds 2015 aan het hoofd van BMW. Hij werd toen de jongste CEO ooit van de autobouwer. Het contract van de 53-jarige Duitser liep normaal gezien eind april 2020 pas af, maar begin deze maand kondigde hij zijn vertrek aan omdat hij zich 'op professioneel vlak opnieuw wil oriënteren'.

Sinds mei deden echter geruchten de ronde dat sommige leden van de toezichtsraad van BMW hun bedenkingen hadden geuit over Krüger. Volgens hen was hij niet de geschikte man om BMW te leiden. Onder zijn leiding verloor BMW steeds meer terrein onder de luxemerken aan Daimlers Mercedes-Benz. De moeilijkere marktomstandigheden hebben ook de winsten onder druk gezet.

Opvolger Zipse is 55 jaar en werkt net als Krüger al bijna drie decennia voor BMW. Van hem is bekend dat hij een voorstander is van een productiesysteem dat elektrische en conventionele auto's in dezelfde productielijn kan maken, om de flexibiliteit te vergroten bij onzekere vraag. In tegenstelling tot de meeste topmanagers bij BMW heeft hij ook in het buitenland gestudeerd. In de jaren tachtig volgde hij colleges computerwetenschappen en wiskunde aan de Universiteit van Utah.

Harald Krüger staat al sinds 2015 aan het hoofd van BMW. Hij werd toen de jongste CEO ooit van de autobouwer. Het contract van de 53-jarige Duitser liep normaal gezien eind april 2020 pas af, maar begin deze maand kondigde hij zijn vertrek aan omdat hij zich 'op professioneel vlak opnieuw wil oriënteren'. Sinds mei deden echter geruchten de ronde dat sommige leden van de toezichtsraad van BMW hun bedenkingen hadden geuit over Krüger. Volgens hen was hij niet de geschikte man om BMW te leiden. Onder zijn leiding verloor BMW steeds meer terrein onder de luxemerken aan Daimlers Mercedes-Benz. De moeilijkere marktomstandigheden hebben ook de winsten onder druk gezet. Opvolger Zipse is 55 jaar en werkt net als Krüger al bijna drie decennia voor BMW. Van hem is bekend dat hij een voorstander is van een productiesysteem dat elektrische en conventionele auto's in dezelfde productielijn kan maken, om de flexibiliteit te vergroten bij onzekere vraag. In tegenstelling tot de meeste topmanagers bij BMW heeft hij ook in het buitenland gestudeerd. In de jaren tachtig volgde hij colleges computerwetenschappen en wiskunde aan de Universiteit van Utah.