De grootste investering komt van ExxonMobil, de op een na grootste raffinaderij in de Antwerpse haven, schrijft De Tijd. Total investeert 1,3 miljard euro in een nieuwe fabriek die zware fracties van ruwe olie (bijvoorbeeld voor asfalt) moet omzetten in lichtere fracties (onder meer voor autobrandstoffen).

In de grootste raffinaderij in Antwerpen, die van het Franse olieconcern Total, wordt 1 miljard euro geïnvesteerd, meldt De Tijd. Total wil met de nieuwe installatie meer diesel dan benzine uit aardolie halen.

774.500 vaten

De Antwerpse Total-raffinaderij is de grootste van de groep wereldwijd. De directie van Total en die van ExxonMobil zouden later dit jaar definitief de knoop doorhakken over de investeringen.

De derde raffinaderij in Antwerpen (Independent Belgian Refinery, het vroegere BRC dat nu in handen is van Gunvor) wordt in oktober drie weken stilgelegd voor een grote schoonmaak. Ook dat is een miljoeneninvestering.

De drie raffinaderijen verwerken dagelijks zowat 774.500 vaten olie en tellen samen net iets minder dan 2.000 werknemers. (Belga/TV)

De grootste investering komt van ExxonMobil, de op een na grootste raffinaderij in de Antwerpse haven, schrijft De Tijd. Total investeert 1,3 miljard euro in een nieuwe fabriek die zware fracties van ruwe olie (bijvoorbeeld voor asfalt) moet omzetten in lichtere fracties (onder meer voor autobrandstoffen). In de grootste raffinaderij in Antwerpen, die van het Franse olieconcern Total, wordt 1 miljard euro geïnvesteerd, meldt De Tijd. Total wil met de nieuwe installatie meer diesel dan benzine uit aardolie halen.774.500 vaten De Antwerpse Total-raffinaderij is de grootste van de groep wereldwijd. De directie van Total en die van ExxonMobil zouden later dit jaar definitief de knoop doorhakken over de investeringen. De derde raffinaderij in Antwerpen (Independent Belgian Refinery, het vroegere BRC dat nu in handen is van Gunvor) wordt in oktober drie weken stilgelegd voor een grote schoonmaak. Ook dat is een miljoeneninvestering. De drie raffinaderijen verwerken dagelijks zowat 774.500 vaten olie en tellen samen net iets minder dan 2.000 werknemers. (Belga/TV)