Diepvriesketen O'Cool wordt voor zes maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat besliste de Gentse rechtbank van koophandel.

O'Cool diende begin mei een verzoekschrift in tot gerechtelijke reorganisatie in het kader van de wet continuïteit ondernemingen (WCO). Verschillende voedingsproducenten, zouden de voorbije maanden hun leveringen aan de diepvriesketen al hebben stopgezet.

Bescherming

De bescherming heeft betrekking op de ondernemingen BE Cool bvba, O'Cool NV, Frost Invest NV en Naturello NV. De beslissing wordt binnen de vijf dagen in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

CEO Yvan Lippens, die op de zitting aanwezig was, reageerde achteraf kort. "We zullen heel hard werken aan de WCO die ons is toegekend," aldus Lippens. "We hebben ondertussen voldoende middelen om ervoor te zorgen dat het personeel vanaf volgende maand correct betaald wordt. Met de leveranciers zullen we een plan uitwerken om facturen te betalen. De klanten zullen van dit alles niets merken."

Meer details over het plan dat de toekomst van de onderneming moet veiligstellen werden niet gegeven. (Belga/KVDA)

Diepvriesketen O'Cool wordt voor zes maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat besliste de Gentse rechtbank van koophandel. O'Cool diende begin mei een verzoekschrift in tot gerechtelijke reorganisatie in het kader van de wet continuïteit ondernemingen (WCO). Verschillende voedingsproducenten, zouden de voorbije maanden hun leveringen aan de diepvriesketen al hebben stopgezet. Bescherming De bescherming heeft betrekking op de ondernemingen BE Cool bvba, O'Cool NV, Frost Invest NV en Naturello NV. De beslissing wordt binnen de vijf dagen in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. CEO Yvan Lippens, die op de zitting aanwezig was, reageerde achteraf kort. "We zullen heel hard werken aan de WCO die ons is toegekend," aldus Lippens. "We hebben ondertussen voldoende middelen om ervoor te zorgen dat het personeel vanaf volgende maand correct betaald wordt. Met de leveranciers zullen we een plan uitwerken om facturen te betalen. De klanten zullen van dit alles niets merken." Meer details over het plan dat de toekomst van de onderneming moet veiligstellen werden niet gegeven. (Belga/KVDA)