Het bod van Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange is strategisch niet aantrekkelijk volgens Euronext. Bovendien bestaat het gevaar dat die overname niet slaagt.

Bij een eventuele overname door Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange (ICE) is het de bedoeling dat NYSE Euronext in stukken zou worden gedeeld. Dat zou een fout zijn, waarschuwde de voorzitter van NYSE Euronext, Jan-Michiel Hessels.

"We zijn ervan overtuigd dat onze aandeelhouders door het samengaan met Deutsche Börse het meest winnen", aldus Hessels. "Het gezamenlijke bedrijf is financieel sterk, heeft een management van wereldklasse en een strategie die werkt."

De uiteindelijke beslissing ligt bij de aandeelhouders van NYSE Euronext.

Nasdaq OMX en ICE deden een tegenbod van 11,3 miljard dollar op NYSE Euronext. Eerder had Deursche Börse een bod gedaan van 9,53 miljard dollar.

Het bod van Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange is strategisch niet aantrekkelijk volgens Euronext. Bovendien bestaat het gevaar dat die overname niet slaagt. Bij een eventuele overname door Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange (ICE) is het de bedoeling dat NYSE Euronext in stukken zou worden gedeeld. Dat zou een fout zijn, waarschuwde de voorzitter van NYSE Euronext, Jan-Michiel Hessels. "We zijn ervan overtuigd dat onze aandeelhouders door het samengaan met Deutsche Börse het meest winnen", aldus Hessels. "Het gezamenlijke bedrijf is financieel sterk, heeft een management van wereldklasse en een strategie die werkt." De uiteindelijke beslissing ligt bij de aandeelhouders van NYSE Euronext. Nasdaq OMX en ICE deden een tegenbod van 11,3 miljard dollar op NYSE Euronext. Eerder had Deursche Börse een bod gedaan van 9,53 miljard dollar.