Met 'Entrepreneurs' Exchange' wil NYSE Euronext, eigenaar van Euronext Brussel, het voor kleinere bedrijven gemakkelijker maken om geld op te halen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) maandag.

Dat betekent ook dat de kleinere bedrijven die nu op Euronext noteren in dat geval de overstap zouden moeten maken. Daarbij zouden 900 bedrijven, met een marktkapitalisatie onder de miljard dollar, overgeheveld worden naar het nieuwe platform. De bedrijven op Alternext, het huidige platform voor kleinere bedrijven van NYSE Euronext, zouden volgen.

Op het nieuwe platform 'Entrepreneurs' Exchange' zouden bedrijven zowel obligaties als aandelen op de markt kunnen brengen, of obligaties die een beursgang voorafgaan en later omgezet worden in aandelen.

Het nieuwe platform moet in de eerste plaats een antwoord bieden op de problemen die kleine en jonge bedrijven ondervinden in hun zoektocht naar krediet. Als gevolg van de financiële crisis springen de banken namelijk bijzonder zorgvuldig om bij het verlenen van krediet.

NYSE Euronext wil ook de zogenaamde 'high-frequency trading' ( 'hoge frequentiehandel') aan banden leggen. Die computergestuurde handel, die een zeer snelle koop en verkoop van aandelen garandeert, wordt als de oorzaak van de hoge volatiliteit van aandelen van kleine bedrijven beschouwd.

NYSE Euronext polst nu bij de markten om binnen enkele maanden het nieuwe beursplatform op te starten in Frankrijk, België, Nederland en Portugal, aldus de FT. (Belga/FT/BO)

Met 'Entrepreneurs' Exchange' wil NYSE Euronext, eigenaar van Euronext Brussel, het voor kleinere bedrijven gemakkelijker maken om geld op te halen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) maandag. Dat betekent ook dat de kleinere bedrijven die nu op Euronext noteren in dat geval de overstap zouden moeten maken. Daarbij zouden 900 bedrijven, met een marktkapitalisatie onder de miljard dollar, overgeheveld worden naar het nieuwe platform. De bedrijven op Alternext, het huidige platform voor kleinere bedrijven van NYSE Euronext, zouden volgen.Op het nieuwe platform 'Entrepreneurs' Exchange' zouden bedrijven zowel obligaties als aandelen op de markt kunnen brengen, of obligaties die een beursgang voorafgaan en later omgezet worden in aandelen.Het nieuwe platform moet in de eerste plaats een antwoord bieden op de problemen die kleine en jonge bedrijven ondervinden in hun zoektocht naar krediet. Als gevolg van de financiële crisis springen de banken namelijk bijzonder zorgvuldig om bij het verlenen van krediet.NYSE Euronext wil ook de zogenaamde 'high-frequency trading' ( 'hoge frequentiehandel') aan banden leggen. Die computergestuurde handel, die een zeer snelle koop en verkoop van aandelen garandeert, wordt als de oorzaak van de hoge volatiliteit van aandelen van kleine bedrijven beschouwd. NYSE Euronext polst nu bij de markten om binnen enkele maanden het nieuwe beursplatform op te starten in Frankrijk, België, Nederland en Portugal, aldus de FT. (Belga/FT/BO)