Nyrstar waarschuwt in een persbericht dat de financiële resultaten van de zinkgroep beïnvloed zullen worden als de lage metaalprijzen aanhouden.

Nyrstar heeft in het eerste kwartaal 68.000 ton zink in concentraat geproduceerd. Dat is 8 procent minder ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. Dat komt onder meer doordat de mijnactiviteiten in het Mexicaanse Campo Morando - bij gebrek aan een vergunning - tijdelijk opgeschort werden in februari en maart. In april werd de productie hervat.

De totale hoeveelheid zinkconcentraat lag ten opzichte van het voorgaande kwartaal 15 procent lager op 70.000 ton. Nyrstar heeft ook een leveringsovereenkomst met Talvivaara, maar het Finse bedrijf leverde minder. Ook de productie van zinkmetaal daalde met -6 procent tot 263.000 ton.

In Balen/Overpelt werd de productie van de smelter wel verhoogd tegenover het slotkwartaal van 2012, maar in de Australische sites was er sprake van een daling.

"Na een sterk begin van het jaar daalden de prijzen voor zink en andere metalen sterk in maart. De relatieve hoge prijzen bij het begin van het jaar leidden tot een gemiddelde zinkprijs die 4 procent hoger lag in het eerst kwartaal ten opzichte van het voorgaande. Maar daar stond tegenover dat de prijzen daalden
en de euro sterker werd ten opzichte van de dollar," luidt het.

"Door de hoge gevoeligheid van de inkomsten van Nyrstar voor de zinkprijs en in stijgende mate ook voor de goud- en zilverprijzen en de wisselkoers van euro naar dollar zullen de financiële prestaties in 2013 beïnvloed worden indien deze lage metaalprijzen blijven aanhouden," waarschuwt de zinkgroep. (Belga/BO)

Nyrstar waarschuwt in een persbericht dat de financiële resultaten van de zinkgroep beïnvloed zullen worden als de lage metaalprijzen aanhouden.Nyrstar heeft in het eerste kwartaal 68.000 ton zink in concentraat geproduceerd. Dat is 8 procent minder ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. Dat komt onder meer doordat de mijnactiviteiten in het Mexicaanse Campo Morando - bij gebrek aan een vergunning - tijdelijk opgeschort werden in februari en maart. In april werd de productie hervat. De totale hoeveelheid zinkconcentraat lag ten opzichte van het voorgaande kwartaal 15 procent lager op 70.000 ton. Nyrstar heeft ook een leveringsovereenkomst met Talvivaara, maar het Finse bedrijf leverde minder. Ook de productie van zinkmetaal daalde met -6 procent tot 263.000 ton. In Balen/Overpelt werd de productie van de smelter wel verhoogd tegenover het slotkwartaal van 2012, maar in de Australische sites was er sprake van een daling. "Na een sterk begin van het jaar daalden de prijzen voor zink en andere metalen sterk in maart. De relatieve hoge prijzen bij het begin van het jaar leidden tot een gemiddelde zinkprijs die 4 procent hoger lag in het eerst kwartaal ten opzichte van het voorgaande. Maar daar stond tegenover dat de prijzen daalden en de euro sterker werd ten opzichte van de dollar," luidt het."Door de hoge gevoeligheid van de inkomsten van Nyrstar voor de zinkprijs en in stijgende mate ook voor de goud- en zilverprijzen en de wisselkoers van euro naar dollar zullen de financiële prestaties in 2013 beïnvloed worden indien deze lage metaalprijzen blijven aanhouden," waarschuwt de zinkgroep. (Belga/BO)