Die staat bekend om aanzienlijke voorraden zink, lood, zilver, goud en koper. Dat maakt Nyrstar maandag bekend.

In de Contonga-mijn wordt zink, lood, koper en zilver ontgonnen en momenteel ongeveer 660 ton erts per dag verwerkt, zegt Nyrstar. In de Pucarrajo-mijn wordt zink, lood en zilver ontgonnen en bedraagt de capaciteit 1.100 ton erts per dag. Nyrstar wil beide activiteiten opdrijven naar een gecombineerde capaciteit van meer dan 2.000 ton erts per dag tegen het einde van 2012.

"De Contonga- en Pucarrajo-mijnen zijn erg competitief wat de kostencurve betreft door sterke opbrengsten uit nevenproducten en zullen onze capaciteit voor de productie van zinkmetaal op basis van eigen concentraten opvoeren naar ongeveer 25 procent tegen 2012", zegt Roland Junck, CEO van Nyrstar, in een persbericht.

Met de overname neemt Nyrstar ook een operationele schuld van 16 miljoen dollar (12,4 miljoen euro) op zich. De Contonga- en Pucarrajo-mijnen zullen samen met de Coricancha-mijn van Nyrstar door 1 managementteam geleid worden, vanuit het Nyrstar-kantoor in Lima.

Die staat bekend om aanzienlijke voorraden zink, lood, zilver, goud en koper. Dat maakt Nyrstar maandag bekend. In de Contonga-mijn wordt zink, lood, koper en zilver ontgonnen en momenteel ongeveer 660 ton erts per dag verwerkt, zegt Nyrstar. In de Pucarrajo-mijn wordt zink, lood en zilver ontgonnen en bedraagt de capaciteit 1.100 ton erts per dag. Nyrstar wil beide activiteiten opdrijven naar een gecombineerde capaciteit van meer dan 2.000 ton erts per dag tegen het einde van 2012. "De Contonga- en Pucarrajo-mijnen zijn erg competitief wat de kostencurve betreft door sterke opbrengsten uit nevenproducten en zullen onze capaciteit voor de productie van zinkmetaal op basis van eigen concentraten opvoeren naar ongeveer 25 procent tegen 2012", zegt Roland Junck, CEO van Nyrstar, in een persbericht. Met de overname neemt Nyrstar ook een operationele schuld van 16 miljoen dollar (12,4 miljoen euro) op zich. De Contonga- en Pucarrajo-mijnen zullen samen met de Coricancha-mijn van Nyrstar door 1 managementteam geleid worden, vanuit het Nyrstar-kantoor in Lima.