Nyrstar wil via een kapitaalverhoging aanvullende financiële middelen krijgen "die onze balans zullen versterken om ervoor te zorgen dat we de noodzakelijke financiële kracht hebben om verder onze strategie waar te maken", verklaarde topman Roland Junck in een persbericht.

Nyrstar benadrukt dat de kapitaalverhoging niet noodzakelijk is om de overname van het Canadese Farallon Mining te financieren. Nyrstar maakte maandag een vriendschappelijk bod van 296 miljoen euro bekend op de eigenaar van de Campo Morado-mijn in Mexico. Die mijn bevat zink, koper, lood, goud en zilver.

De aandelenuitgifte moet wel nog worden goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering op 14 december. De kapitaalverhoging zou gebeuren met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders. De drie grootste aandeelhouders van Nyrstar, BlackRock Group, Glencore en Umicore, hebben al laten verstaan dat ze de operatie zullen ondersteunen.

Het Nyrstar-aandeel zakt dinsdag op Euronext Brussel tegen de slotbel met 12,86 procent tot 10,03 euro.

Nyrstar wil via een kapitaalverhoging aanvullende financiële middelen krijgen "die onze balans zullen versterken om ervoor te zorgen dat we de noodzakelijke financiële kracht hebben om verder onze strategie waar te maken", verklaarde topman Roland Junck in een persbericht. Nyrstar benadrukt dat de kapitaalverhoging niet noodzakelijk is om de overname van het Canadese Farallon Mining te financieren. Nyrstar maakte maandag een vriendschappelijk bod van 296 miljoen euro bekend op de eigenaar van de Campo Morado-mijn in Mexico. Die mijn bevat zink, koper, lood, goud en zilver. De aandelenuitgifte moet wel nog worden goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering op 14 december. De kapitaalverhoging zou gebeuren met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders. De drie grootste aandeelhouders van Nyrstar, BlackRock Group, Glencore en Umicore, hebben al laten verstaan dat ze de operatie zullen ondersteunen. Het Nyrstar-aandeel zakt dinsdag op Euronext Brussel tegen de slotbel met 12,86 procent tot 10,03 euro.