De NV Sportpaleis neemt vanaf 1 januari 2012 de Grenslandhallen en de Ethias Arena over. Voor de exploitatie van het Hasseltse zalencomplex gaat NV Sportpaleis samenwerken met VMMa (VTM en Q-music), Studio 100, Golazo en concertprogrammator Live Nation. Dat meldt Het Belang van Limburg. In totaal waren 15 bedrijven geïnteresseerd in de overname van de Grenslandhallen en Ethias Arena. "Het dossier van de NV Sportpaleis stak torenhoog boven de andere voorstellen uit," zegt Grenslandhallenvoorzitter Tom Vandeput in de krant.

"We zijn begin april gestart met dit project. Onze interim-manager Luc Miermans heeft de personeelsbezetting gehalveerd zonder een bloedbad aan te richten, want de meeste mensen hebben een andere job en de begroting is goedgekeurd. Door deze maatregelen hebben we nog geen euro moeten gebruiken van het kaskrediet van 1 miljoen dat de stad ons in juni toestond."

Door de overname mag verwacht worden dat er meerdere grote evenementen en concerten naar Hasselt komen. In het overnamepakket zit niet Hal 5. In die hal komt de nieuwe danstempel van Versuz. (Belga/KVDA)

De NV Sportpaleis neemt vanaf 1 januari 2012 de Grenslandhallen en de Ethias Arena over. Voor de exploitatie van het Hasseltse zalencomplex gaat NV Sportpaleis samenwerken met VMMa (VTM en Q-music), Studio 100, Golazo en concertprogrammator Live Nation. Dat meldt Het Belang van Limburg. In totaal waren 15 bedrijven geïnteresseerd in de overname van de Grenslandhallen en Ethias Arena. "Het dossier van de NV Sportpaleis stak torenhoog boven de andere voorstellen uit," zegt Grenslandhallenvoorzitter Tom Vandeput in de krant. "We zijn begin april gestart met dit project. Onze interim-manager Luc Miermans heeft de personeelsbezetting gehalveerd zonder een bloedbad aan te richten, want de meeste mensen hebben een andere job en de begroting is goedgekeurd. Door deze maatregelen hebben we nog geen euro moeten gebruiken van het kaskrediet van 1 miljoen dat de stad ons in juni toestond." Door de overname mag verwacht worden dat er meerdere grote evenementen en concerten naar Hasselt komen. In het overnamepakket zit niet Hal 5. In die hal komt de nieuwe danstempel van Versuz. (Belga/KVDA)