Over de eerste drie maanden van het jaar genereerde Novartis een omzet van 12,4 miljard dollar (+1 procent), omgerekend zo'n 10,26 miljard euro. Onder de streep hield het concern nog 2,06 miljard dollar over, 5 procent minder dan vorig jaar.

In het eerste kwartaal van vorig jaar zag de Zwitserse groep zijn verkoop nog stijgen doordat consumenten en organisaties met het oog op de nakende lockdowns voorraden insloegen om onderbrekingen van behandelingen te vermijden. Novartis bevestigde de prognose voor dit jaar, maar verwacht wel een omzetdaling voor Sandoz.

Over de eerste drie maanden van het jaar genereerde Novartis een omzet van 12,4 miljard dollar (+1 procent), omgerekend zo'n 10,26 miljard euro. Onder de streep hield het concern nog 2,06 miljard dollar over, 5 procent minder dan vorig jaar. In het eerste kwartaal van vorig jaar zag de Zwitserse groep zijn verkoop nog stijgen doordat consumenten en organisaties met het oog op de nakende lockdowns voorraden insloegen om onderbrekingen van behandelingen te vermijden. Novartis bevestigde de prognose voor dit jaar, maar verwacht wel een omzetdaling voor Sandoz.