Het Franse Norbert Dentressangle, de grootste Europese transportgroep, heeft een aantal activiteiten van het Antwerpse havenbedrijf Nova Natie gekocht.

Het gaat om de tak contractlogistiek en de site Kalishoek op Linkeroever, inclusief de koel- en diepvrieslogistiek. De prijs wordt niet bekendgemaakt, maar het gaat om een asset deal, geen overname van bedrijven.

Met de overname zet Norbert Dentressangle zijn ambities kracht bij om ook in de haven van Antwerpen te groeien. Bij de operatie veranderen 250 van de 600 personeelsleden van Nova Natie van werkgever. Rik Geerardyn, gedelegeerd bestuurder van Nova Natie, beklemtoont dat de continuïteit van de onderneming, en het behoud van de werkgelegenheid, de balans deden overslaan in het voordeel van de Franse groep. De verkoop werd mee ingegeven door de gevolgen van de economische crisis, die de rendabiliteit van een aantal investeringen onder druk zette.

Door de afslanking wordt Nova Natie opnieuw een pure havenbehandelaar, opgebouwd rond Nova Hessenatie Stevedoring. Van de 100 miljoen euro groepsomzet blijft een goede 55 miljoen over. De activiteiten van het Nova Natie nieuwe stijl omvatten, naast het container freight station, vooral de behandeling van hout en triplex, metaal en staal, en de shortsea-operaties. De groep behoudt drie van de vijf warehousingsites: Oakland aan kaai 117, waar hout en triplex worden behandeld; Roeland aan de Noorderlaan; en het magazijnencomplex Freya-Odin-Baldur (FOB) aan de Kruisweg. Samen zijn die goed voor 120.000 m² opslagruimte. Met Norbert Dentressangle werd een langetermijncontract afgesloten voor de verhuur van het magazijn Odin op de FOB-site.(L.H.)

Het Franse Norbert Dentressangle, de grootste Europese transportgroep, heeft een aantal activiteiten van het Antwerpse havenbedrijf Nova Natie gekocht.Het gaat om de tak contractlogistiek en de site Kalishoek op Linkeroever, inclusief de koel- en diepvrieslogistiek. De prijs wordt niet bekendgemaakt, maar het gaat om een asset deal, geen overname van bedrijven. Met de overname zet Norbert Dentressangle zijn ambities kracht bij om ook in de haven van Antwerpen te groeien. Bij de operatie veranderen 250 van de 600 personeelsleden van Nova Natie van werkgever. Rik Geerardyn, gedelegeerd bestuurder van Nova Natie, beklemtoont dat de continuïteit van de onderneming, en het behoud van de werkgelegenheid, de balans deden overslaan in het voordeel van de Franse groep. De verkoop werd mee ingegeven door de gevolgen van de economische crisis, die de rendabiliteit van een aantal investeringen onder druk zette. Door de afslanking wordt Nova Natie opnieuw een pure havenbehandelaar, opgebouwd rond Nova Hessenatie Stevedoring. Van de 100 miljoen euro groepsomzet blijft een goede 55 miljoen over. De activiteiten van het Nova Natie nieuwe stijl omvatten, naast het container freight station, vooral de behandeling van hout en triplex, metaal en staal, en de shortsea-operaties. De groep behoudt drie van de vijf warehousingsites: Oakland aan kaai 117, waar hout en triplex worden behandeld; Roeland aan de Noorderlaan; en het magazijnencomplex Freya-Odin-Baldur (FOB) aan de Kruisweg. Samen zijn die goed voor 120.000 m² opslagruimte. Met Norbert Dentressangle werd een langetermijncontract afgesloten voor de verhuur van het magazijn Odin op de FOB-site.(L.H.)