Nokia Siemens Networks - een joint venture tussen het Finse Nokia en Duitse Siemens - telt op dit moment wereldwijd zo'n 74.000 werknemers. Volgens de website van het bedrijf heeft het in België 325 mensen in dienst, in Herentals, Diegem, Brussel en Bergen.

Volgens Filip Rommelaere, de Belgische country director van NSN, wordt de focus voortaan gelegd op mobiele netwerken. "Het hoe en wat zal in de komende maanden worden ingevuld," aldus Rommelaere. Of er ook banen in België sneuvelen, is op dit moment niet duidelijk.

Via de ontslagronde wil Nokia Siemens Networks 1 miljard euro besparen. Het bedrijf heeft naar verluidt fel te lijden onder de concurrentie van Ericsson en Chinese rivalen.

Eind september pompten Nokia en Siemens nog 1 miljard euro in de joint venture. De plannen om Nokia Siemens Networks van de hand te doen, werden na de zomer opgeborgen. (Belga/Reuters/BO)

Nokia Siemens Networks - een joint venture tussen het Finse Nokia en Duitse Siemens - telt op dit moment wereldwijd zo'n 74.000 werknemers. Volgens de website van het bedrijf heeft het in België 325 mensen in dienst, in Herentals, Diegem, Brussel en Bergen.Volgens Filip Rommelaere, de Belgische country director van NSN, wordt de focus voortaan gelegd op mobiele netwerken. "Het hoe en wat zal in de komende maanden worden ingevuld," aldus Rommelaere. Of er ook banen in België sneuvelen, is op dit moment niet duidelijk.Via de ontslagronde wil Nokia Siemens Networks 1 miljard euro besparen. Het bedrijf heeft naar verluidt fel te lijden onder de concurrentie van Ericsson en Chinese rivalen.Eind september pompten Nokia en Siemens nog 1 miljard euro in de joint venture. De plannen om Nokia Siemens Networks van de hand te doen, werden na de zomer opgeborgen. (Belga/Reuters/BO)