Volgens het financiële agentschap Bloomberg is de kans groot dat de huidige eigenaar, investeringsmaatschappij CVC Capital Partners,nog deze week de definitieve overnemer aanduidt. De drie Bain Capital, Apollo Global Management en Pamplona Capital Advisorsfondsen hebben vorige week deelgenomen aan een tweede ronde van biedingen luidt het. Taminco zou op een overnamebedrag dicht bij 1,2 miljard euro mikken.

CVC kocht Taminco in 2007 voor 800 miljoen euro. In februari 2010 werd een beursgang afgeblazen omwille van "de volatiliteit van de markten". Eerder dit jaar kwam Taminco niet tot een overeenkomst met het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess, luidt het nog. Ook andere chemiebedrijven, zoals Eastman Chamical, zouden aanvankelijk nun interesse hebben getoond voor het Gentse bedrijf.

Taminco produceert alkylamines en afgeleide producten ervan; chemische bouwstenen die teruggevonden worden in bijvoorbeeld veevoederadditieven, onkruidbestrijders, detergenten en farmaceutica.

Het bedrijf realiseerde in 2010 een omzet van 715 miljoen euro en een nettowinst van 41 miljoen euro. Taminco stelde eind 2010 ongeveer 800 mensen tewerk. (Belga/BO)

Volgens het financiële agentschap Bloomberg is de kans groot dat de huidige eigenaar, investeringsmaatschappij CVC Capital Partners,nog deze week de definitieve overnemer aanduidt. De drie Bain Capital, Apollo Global Management en Pamplona Capital Advisorsfondsen hebben vorige week deelgenomen aan een tweede ronde van biedingen luidt het. Taminco zou op een overnamebedrag dicht bij 1,2 miljard euro mikken.CVC kocht Taminco in 2007 voor 800 miljoen euro. In februari 2010 werd een beursgang afgeblazen omwille van "de volatiliteit van de markten". Eerder dit jaar kwam Taminco niet tot een overeenkomst met het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess, luidt het nog. Ook andere chemiebedrijven, zoals Eastman Chamical, zouden aanvankelijk nun interesse hebben getoond voor het Gentse bedrijf. Taminco produceert alkylamines en afgeleide producten ervan; chemische bouwstenen die teruggevonden worden in bijvoorbeeld veevoederadditieven, onkruidbestrijders, detergenten en farmaceutica. Het bedrijf realiseerde in 2010 een omzet van 715 miljoen euro en een nettowinst van 41 miljoen euro. Taminco stelde eind 2010 ongeveer 800 mensen tewerk. (Belga/BO)