Van de zeven kandidaat-kopers voor het Turkse verzekeringsbedrijf blijven er nog drie over op de shortlist. Dexia wil met de overnemer een distributie-overeenkomst onderhandelen, waardoor Denizbank, de Turkse bank van Dexia, de verzekeringsproducten zou kunnen blijven verkopen, en op die manier verzekerd is van commissie-inkomsten. Volgens Hakan Ates, CEO van Denizbank, moet het distributie-akkoord een looptijd van minstens 15 jaar hebben.

De verkoop van de Turkse verzekeringsactiviteiten maakt deel uit van het herstructureringsplan dat Dexia overeen kwam met de Europese commissie. Ze zijn ook veel kleiner (32 miljoen euro premie-incasso) dan de Turkse bankactiviteiten van Dexia (15 miljard euro activa). Denizbank moet Dexia's groeipoot van de komende jaren worden.

P.C.

Van de zeven kandidaat-kopers voor het Turkse verzekeringsbedrijf blijven er nog drie over op de shortlist. Dexia wil met de overnemer een distributie-overeenkomst onderhandelen, waardoor Denizbank, de Turkse bank van Dexia, de verzekeringsproducten zou kunnen blijven verkopen, en op die manier verzekerd is van commissie-inkomsten. Volgens Hakan Ates, CEO van Denizbank, moet het distributie-akkoord een looptijd van minstens 15 jaar hebben. De verkoop van de Turkse verzekeringsactiviteiten maakt deel uit van het herstructureringsplan dat Dexia overeen kwam met de Europese commissie. Ze zijn ook veel kleiner (32 miljoen euro premie-incasso) dan de Turkse bankactiviteiten van Dexia (15 miljard euro activa). Denizbank moet Dexia's groeipoot van de komende jaren worden. P.C.