Dat meldt De Standaard, en het wordt volgens de krant bevestigd door minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

Het gaat om een technische werkgroep, die moet uitvlooien welke lijnen in aanmerking zouden komen als het werk wordt neergelegd. In deze fase gaat het vooral om voorbereidend rekenwerk, klinkt het voorzichtig. Plannen liggen er nog niet op tafel.

Vakbonden

Toch komt de mededeling hard aan bij de vakbonden. Zij bekampen al jaren het idee van de minimale dienstverlening. Het ACV reageert boos omdat het regeerakkoord eerst overleg met de sociale partners had beloofd. De socialistische vakbond ACOD vindt dat het nodige sociaal overleg moet plaatsvinden vooraleer er beslissingen genomen worden. Iets waar het kabinet-Galant volgens De Standaard mee instemt.

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard, en het wordt volgens de krant bevestigd door minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.Het gaat om een technische werkgroep, die moet uitvlooien welke lijnen in aanmerking zouden komen als het werk wordt neergelegd. In deze fase gaat het vooral om voorbereidend rekenwerk, klinkt het voorzichtig. Plannen liggen er nog niet op tafel.Toch komt de mededeling hard aan bij de vakbonden. Zij bekampen al jaren het idee van de minimale dienstverlening. Het ACV reageert boos omdat het regeerakkoord eerst overleg met de sociale partners had beloofd. De socialistische vakbond ACOD vindt dat het nodige sociaal overleg moet plaatsvinden vooraleer er beslissingen genomen worden. Iets waar het kabinet-Galant volgens De Standaard mee instemt.(Belga/RR)