Dat meldt Metro. De aanwervingen zijn volgens het blad ook nodig om het grote aantal medewerkers te vervangen die op pensioen gaan.

"De komende tien jaar vertrekt vijftig procent van het personeel op pensioen, wat een blijvende aanwervingsinspanning vraagt", zegt woordvoerster Frieke Neyrinck. Opvallend, zeker in de huidige economie waar besparingen de klok slaan.

De NMBS-groep is vooral op zoek naar operationele beroepen. "We hebben vooral mensen op het terrein nodig, die met de trein rijden en die de treinen onderhouden."

(Belga/RR)

Dat meldt Metro. De aanwervingen zijn volgens het blad ook nodig om het grote aantal medewerkers te vervangen die op pensioen gaan. "De komende tien jaar vertrekt vijftig procent van het personeel op pensioen, wat een blijvende aanwervingsinspanning vraagt", zegt woordvoerster Frieke Neyrinck. Opvallend, zeker in de huidige economie waar besparingen de klok slaan. De NMBS-groep is vooral op zoek naar operationele beroepen. "We hebben vooral mensen op het terrein nodig, die met de trein rijden en die de treinen onderhouden." (Belga/RR)