Dat blijkt uit een brief van CEO Jo Cornu aan voorzitter Jean-Claude Fontinoy, waarover De Morgen bericht.

"Eens te meer blijkt dat u almaar meer probeert in te grijpen op de operationele werking van de NMBS. U legt de raad van bestuur beslissingen op zonder dat de financiële risico's daarvan gekend zijn", schrijft spoorbaas Jo Cornu.

Jean-Claude Fontinoy, voorzitter van de NMBS Holding, BELGA
Jean-Claude Fontinoy, voorzitter van de NMBS Holding © BELGA

In de brief beschuldigt Cornu zijn voorzitter van gesjoemel met studieopdrachten en mogelijke corruptie bij een vastgoeddeal in India. Minister van Overheidsbedrijven Jacqueline Galant (MR) staat in cc. Ook De Tijd bericht "dat zowel Cornu als Fontinoy brieven schrijft naar minister Galant om over elkaar te klagen". De krant wijst erop dat de NMBS net op een scharniermoment staat in de aanloop naar haar hervormingsplan.

Eerder schreven De Tijd en L'Echo dat binnen de federale regering gedacht wordt aan de vervanging van Cornu. Fontinoy is een vertrouweling van vicepremier Reynders (MR). Cornu werd aangesteld onder impuls van voormalig minister Johan Vande Lanotte (SP.A).

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een brief van CEO Jo Cornu aan voorzitter Jean-Claude Fontinoy, waarover De Morgen bericht. "Eens te meer blijkt dat u almaar meer probeert in te grijpen op de operationele werking van de NMBS. U legt de raad van bestuur beslissingen op zonder dat de financiële risico's daarvan gekend zijn", schrijft spoorbaas Jo Cornu.In de brief beschuldigt Cornu zijn voorzitter van gesjoemel met studieopdrachten en mogelijke corruptie bij een vastgoeddeal in India. Minister van Overheidsbedrijven Jacqueline Galant (MR) staat in cc. Ook De Tijd bericht "dat zowel Cornu als Fontinoy brieven schrijft naar minister Galant om over elkaar te klagen". De krant wijst erop dat de NMBS net op een scharniermoment staat in de aanloop naar haar hervormingsplan.Eerder schreven De Tijd en L'Echo dat binnen de federale regering gedacht wordt aan de vervanging van Cornu. Fontinoy is een vertrouweling van vicepremier Reynders (MR). Cornu werd aangesteld onder impuls van voormalig minister Johan Vande Lanotte (SP.A).(Belga/RR)