De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft haar goederenafdeling NMBS Logistics verkocht aan een Zwitsers investeringsfonds Argos Soditic.

Via een financiële injectie van 70 miljoen euro krijgt de private-equitygroep 66,6 procent van NMBS Logistics in handen. De resterende 33,4 procent blijft in handen van de NMBS.

Argos Soditic pompt zelf 20 miljoen euro in NMBS Logistics, terwijl de overige 50 miljoen euro afkomstig is van 'andere, externe financieringen', luidt het in een persbericht.

Daarnaast wordt een ondergeschikte converteerbare lening van 25 miljoen euro die de spoorwegmaatschappij NMBS toekende, omgezet in kapitaal.

NMBS Logistics boekte in 2014 een geconsolideerde omzet van 452 miljoen euro en een ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 11 miljoen euro. Netto lijdt de onderneming wel nog verlies.

"Het verzelfstandigde NMBS Logistics staat al twee jaar in de etalage. Dat is geen toeval. De Belgische vrijmaking van het goederentransport per spoor is geen succes gebleken. De goederendochter is mee de oorzaak van de schuldaccumulatie die het spoorbedrijf nu parten speelt." Roeland Byl (4/12/2014)

"Argos Soditic wenst het bedrijf en het management te ondersteunen in het verderzetten van haar inspanningen voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten en de versteviging van haar klantenrelaties", luidt het verder in het persbericht. (Belga/BO)

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft haar goederenafdeling NMBS Logistics verkocht aan een Zwitsers investeringsfonds Argos Soditic.Via een financiële injectie van 70 miljoen euro krijgt de private-equitygroep 66,6 procent van NMBS Logistics in handen. De resterende 33,4 procent blijft in handen van de NMBS.Argos Soditic pompt zelf 20 miljoen euro in NMBS Logistics, terwijl de overige 50 miljoen euro afkomstig is van 'andere, externe financieringen', luidt het in een persbericht. Daarnaast wordt een ondergeschikte converteerbare lening van 25 miljoen euro die de spoorwegmaatschappij NMBS toekende, omgezet in kapitaal. NMBS Logistics boekte in 2014 een geconsolideerde omzet van 452 miljoen euro en een ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 11 miljoen euro. Netto lijdt de onderneming wel nog verlies. "Argos Soditic wenst het bedrijf en het management te ondersteunen in het verderzetten van haar inspanningen voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten en de versteviging van haar klantenrelaties", luidt het verder in het persbericht. (Belga/BO)