Nintendo leed een nog groter verlies tijdens het eerste trimester van dit jaar: 25,2 miljard yen (223,4 miljoen euro). De groep, die voor haar commerciële activiteiten voor 80 procent afhankelijk is van het buitenland, gaat zwaar gebukt onder de gevolgen van de waardedaling van de dollar en de euro ten opzichte van de yen.

Tussen april en september realiseerde Nintendo een omzet van slechts 363,16 miljard yen (3,2 miljard euro), een daling met 33,7 procent op een jaar tijd, en dat na een gelijkaardige daling een jaar eerder. De bedrijfswinst werd daardoor op een jaar tijd bijna gehalveerd tot 54,23 miljard yen (480 miljoen euro).

Nintendo verkocht een pak minder spelconsoles, en ook de Wii-spelcomputer ging heel wat minder vaak over de toonbank.

Nintendo leed een nog groter verlies tijdens het eerste trimester van dit jaar: 25,2 miljard yen (223,4 miljoen euro). De groep, die voor haar commerciële activiteiten voor 80 procent afhankelijk is van het buitenland, gaat zwaar gebukt onder de gevolgen van de waardedaling van de dollar en de euro ten opzichte van de yen. Tussen april en september realiseerde Nintendo een omzet van slechts 363,16 miljard yen (3,2 miljard euro), een daling met 33,7 procent op een jaar tijd, en dat na een gelijkaardige daling een jaar eerder. De bedrijfswinst werd daardoor op een jaar tijd bijna gehalveerd tot 54,23 miljard yen (480 miljoen euro). Nintendo verkocht een pak minder spelconsoles, en ook de Wii-spelcomputer ging heel wat minder vaak over de toonbank.