Door stijgende activiteiten wil Nike in België volgend jaar in totaal 539 personen aanwerven voor haar vier distributiecentra en een magazijn in aanbouw. Dat meldt bediendebond BBTK, wat wordt bevestigd door de directie.

Ham

In het nieuwe magazijn in Ham wordt gestart met 220 vaste medewerkers, een aantal dat later nog kan toenemen. Nike heeft op de grens van de gemeenten Laakdal en Ham drie distributiecentra, en ook een centrum in Herentals. Van daaruit worden sportartikelen verdeeld naar West-, Centraal-, en Oost-Europa. Momenteel wordt in het Limburgse Ham volop aan een magazijn gebouwd, voor ingebruikname tegen midden 2016. Eerder had Nike al aangekondigd dat het aantal jobs boven de 500 zou liggen. Door de aanhoudende groei in Europa wordt nu een totaal van 539 jobs aangekondigd. "Het gaat om 430 bijkomende medewerkers voor onder meer picking, packing en verscheping, dit voor een ploegensysteem met een bediendecontract. We vragen ook 40 eerstelijnsverantwoordelijken met een bachelor- of masterdiploma, alsook diverse planners, onderhoudstechnici, IT'ers, enzovoort", bevestigt personeelsdirecteur Filip Peeters de cijfers, die de directie pas woensdag bekend wou maken. "Zo'n 200 contracten willen we toekennen aan 200 van de circa 600 tijdelijke werknemers, die er gezien het seizoensgebonden werk zijn".

E-commerce

BBTK Kempen reageert tevreden op de extra jobs in een streek die economisch aanzienlijk lijdt, onder meer door de sluiting van Ford Genk, Heinz en aanhoudend banenverlies bij Philips. "Niet alles is kommer en kwel in de Kempen. In 1994 werkten 199 mensen bij Nike. Eind dit jaar zijn het er 2.361 vaste medewerkers. Dat zal dus in de eerste helft van 2016 verder toenoemen tot ongeveer 2.900 vaste medewerkers. Dit is een levend bewijs dat in de logistieke sector vandaag e-commerce mogelijk is", verklaart BBTK-secretaris Stan Hens.

Woensdag lanceert Nike de specifieke jobwebsite www.thejourneyisyours.be (Belga/BO)

Door stijgende activiteiten wil Nike in België volgend jaar in totaal 539 personen aanwerven voor haar vier distributiecentra en een magazijn in aanbouw. Dat meldt bediendebond BBTK, wat wordt bevestigd door de directie. In het nieuwe magazijn in Ham wordt gestart met 220 vaste medewerkers, een aantal dat later nog kan toenemen. Nike heeft op de grens van de gemeenten Laakdal en Ham drie distributiecentra, en ook een centrum in Herentals. Van daaruit worden sportartikelen verdeeld naar West-, Centraal-, en Oost-Europa. Momenteel wordt in het Limburgse Ham volop aan een magazijn gebouwd, voor ingebruikname tegen midden 2016. Eerder had Nike al aangekondigd dat het aantal jobs boven de 500 zou liggen. Door de aanhoudende groei in Europa wordt nu een totaal van 539 jobs aangekondigd. "Het gaat om 430 bijkomende medewerkers voor onder meer picking, packing en verscheping, dit voor een ploegensysteem met een bediendecontract. We vragen ook 40 eerstelijnsverantwoordelijken met een bachelor- of masterdiploma, alsook diverse planners, onderhoudstechnici, IT'ers, enzovoort", bevestigt personeelsdirecteur Filip Peeters de cijfers, die de directie pas woensdag bekend wou maken. "Zo'n 200 contracten willen we toekennen aan 200 van de circa 600 tijdelijke werknemers, die er gezien het seizoensgebonden werk zijn".BBTK Kempen reageert tevreden op de extra jobs in een streek die economisch aanzienlijk lijdt, onder meer door de sluiting van Ford Genk, Heinz en aanhoudend banenverlies bij Philips. "Niet alles is kommer en kwel in de Kempen. In 1994 werkten 199 mensen bij Nike. Eind dit jaar zijn het er 2.361 vaste medewerkers. Dat zal dus in de eerste helft van 2016 verder toenoemen tot ongeveer 2.900 vaste medewerkers. Dit is een levend bewijs dat in de logistieke sector vandaag e-commerce mogelijk is", verklaart BBTK-secretaris Stan Hens. Woensdag lanceert Nike de specifieke jobwebsite www.thejourneyisyours.be (Belga/BO)