De Europese Commissie heeft de luchthaven van Charleroi weer in het vizier. Volgens L'Echo stuurde de DG Concurrentie eind juli een brief aan de regionale autoriteiten met de vraag om hun tussenkomst te verantwoorden bij de financiering van nieuwe investeringen. De Commissie vermoedt dat het om staatssteun zou kunnen gaan.

De nieuwe investeringen moeten het voor de luchthaven mogelijk maken operationeel te blijven bij slechte zichtbaarheid, maar ook de capaciteit helpen verhogen tot 9 miljoen passagiers. Het gaat om ruim 78 miljoen euro. De werken moeten in het voorjaar van 2014 van start gaan.

De DG Concurrentie is echter niet enkel geïnteresseerd in Charleroi. Ze heeft de Waalse autoriteiten om alle details gevraagd van de verschillende operaties waarbij het Waalse Sowaer betrokken is. Blijken die niet te stroken met de Europese regels, dan dreigt het hele Waalse financieringsmechanisme via Sowaer op de helling te komen, aldus L'Echo. (Belga/SD)De Europese Commissie heeft de luchthaven van Charleroi weer in het vizier. Volgens L'Echo stuurde de DG Concurrentie eind juli een brief aan de regionale autoriteiten met de vraag om hun tussenkomst te verantwoorden bij de financiering van nieuwe investeringen. De Commissie vermoedt dat het om staatssteun zou kunnen gaan.De nieuwe investeringen moeten het voor de luchthaven mogelijk maken operationeel te blijven bij slechte zichtbaarheid, maar ook de capaciteit helpen verhogen tot 9 miljoen passagiers. Het gaat om ruim 78 miljoen euro. De werken moeten in het voorjaar van 2014 van start gaan. De DG Concurrentie is echter niet enkel geïnteresseerd in Charleroi. Ze heeft de Waalse autoriteiten om alle details gevraagd van de verschillende operaties waarbij het Waalse Sowaer betrokken is. Blijken die niet te stroken met de Europese regels, dan dreigt het hele Waalse financieringsmechanisme via Sowaer op de helling te komen, aldus L'Echo. (Belga/SD)