Eduard Schaepman, Alain Brossé en Jasper Bekkering lanceren Tribes deze week. De drie stonden ooit aan de top van de Beneluxtak van Regus, dat in dezelfde niche actief is. "We starten met een substantiële investering en leren uit de fouten de we vroeger zelf gemaakt hebben", zegt Schaepman, voormalig CEO van Regus Benelux. De geldschieters achter Tribes zijn de Nederlandse ondernemers Marcel Boekhoorn en Michiel Mol, en Vlaming Philip Cracco.

Cracco stampte de Accent Interim uit te grond om vorig jaar zijn laatste participatie te verkopen aan het Franse Naxicap Partners. Zijn vroegere medewerker Alain Brossé, ook een ex van Regus, is medestichter en commercieel directeur bij Tribes. De andere medestichter is COO Jasper Bekkering.

Voor het einde van dit jaar wil Tribes elf vestigingen openen in Brussel, Antwerpen, Gent en een aantal Nederlandse steden. In vijf jaar plant de groep meer dan honderd vestigingen in de Benelux en ook het Verenigd Koninkrijk. Daar start de uitbouw volgend jaar op.

Tribes wordt geen eigenaar van de gebouwen. Het huurt ze, richt ze in en verhuurt de flexibele kantoorruimte. De vastgoedeigenaars moeten mee investeren in de renovatie van hun gebouw en delen ook in de winst. "Ettelijke vastgoedbedrijven stappen al mee in dit verhaal. Twee derde van de gebouwen die we willen openen is al verhuurd", meldt Schaepman.

"Dit is het goede moment om in deze markt te stappen", meent Brossé. "De leegstand is enorm. Eigenaars zijn bereid te verhuren tegen erg redelijke prijzen. Niet op triple A-locaties, natuurlijk, want die blijven aantrekkelijk voor topinvesteerders. Wij mikken op A- of B-locaties, zolang ze maar bereikbaar zijn. Ze zullen gebruikt worden door salesmanagers en consultants, die heel het land en de wereld rondreizen. Zij hebben geen nood aan een vast kantoor in Brussel, maar moeten overal hun stek kunnen opzetten." (HB)

Eduard Schaepman, Alain Brossé en Jasper Bekkering lanceren Tribes deze week. De drie stonden ooit aan de top van de Beneluxtak van Regus, dat in dezelfde niche actief is. "We starten met een substantiële investering en leren uit de fouten de we vroeger zelf gemaakt hebben", zegt Schaepman, voormalig CEO van Regus Benelux. De geldschieters achter Tribes zijn de Nederlandse ondernemers Marcel Boekhoorn en Michiel Mol, en Vlaming Philip Cracco. Cracco stampte de Accent Interim uit te grond om vorig jaar zijn laatste participatie te verkopen aan het Franse Naxicap Partners. Zijn vroegere medewerker Alain Brossé, ook een ex van Regus, is medestichter en commercieel directeur bij Tribes. De andere medestichter is COO Jasper Bekkering.Voor het einde van dit jaar wil Tribes elf vestigingen openen in Brussel, Antwerpen, Gent en een aantal Nederlandse steden. In vijf jaar plant de groep meer dan honderd vestigingen in de Benelux en ook het Verenigd Koninkrijk. Daar start de uitbouw volgend jaar op.Tribes wordt geen eigenaar van de gebouwen. Het huurt ze, richt ze in en verhuurt de flexibele kantoorruimte. De vastgoedeigenaars moeten mee investeren in de renovatie van hun gebouw en delen ook in de winst. "Ettelijke vastgoedbedrijven stappen al mee in dit verhaal. Twee derde van de gebouwen die we willen openen is al verhuurd", meldt Schaepman."Dit is het goede moment om in deze markt te stappen", meent Brossé. "De leegstand is enorm. Eigenaars zijn bereid te verhuren tegen erg redelijke prijzen. Niet op triple A-locaties, natuurlijk, want die blijven aantrekkelijk voor topinvesteerders. Wij mikken op A- of B-locaties, zolang ze maar bereikbaar zijn. Ze zullen gebruikt worden door salesmanagers en consultants, die heel het land en de wereld rondreizen. Zij hebben geen nood aan een vast kantoor in Brussel, maar moeten overal hun stek kunnen opzetten." (HB)