Barclays maakte in juni vorig jaar bekend dat de bank verdacht wordt van malversaties rond de financieringsovereenkomst. Die zorgde ervoor dat Barclays, dat door de kredietcrisis bijna door zijn kapitaalreserves heen was, geen beroep hoefde te doen op staatssteun.

Maar de manier waarop de miljardendeal tot stand kwam, riep achteraf veel vragen op bij toezichthouders. Zo werden belangrijke details over de kapitaalinjecties verzwegen voor het publiek en de aandeelhouders. Ook zouden onderhandse betalingen zijn gedaan zijn aan vertegenwoordigers van de Arabische geldschieters. Het proces over die aanklacht zou begin volgend jaar moeten beginnen.

Het SFO liet destijds ook al weten dat een lening van 3 miljard dollar die Barclays in november 2008 verstrekte aan de Qatarese overheid, eveneens tegen het licht werd gehouden. Inmiddels is besloten dat de bank ook in verband met die transactie wordt aangeklaagd voor fraude. Het SFO heeft het over 'onwettige financiële assistentie'.

'Barclays verwacht niet dat er, als gevolg van deze aanklacht, een impact zal zijn op zijn mogelijkheid om zijn klanten te dienen', aldus de bank maandag in een statement.

Barclays maakte in juni vorig jaar bekend dat de bank verdacht wordt van malversaties rond de financieringsovereenkomst. Die zorgde ervoor dat Barclays, dat door de kredietcrisis bijna door zijn kapitaalreserves heen was, geen beroep hoefde te doen op staatssteun.Maar de manier waarop de miljardendeal tot stand kwam, riep achteraf veel vragen op bij toezichthouders. Zo werden belangrijke details over de kapitaalinjecties verzwegen voor het publiek en de aandeelhouders. Ook zouden onderhandse betalingen zijn gedaan zijn aan vertegenwoordigers van de Arabische geldschieters. Het proces over die aanklacht zou begin volgend jaar moeten beginnen.Het SFO liet destijds ook al weten dat een lening van 3 miljard dollar die Barclays in november 2008 verstrekte aan de Qatarese overheid, eveneens tegen het licht werd gehouden. Inmiddels is besloten dat de bank ook in verband met die transactie wordt aangeklaagd voor fraude. Het SFO heeft het over 'onwettige financiële assistentie'.'Barclays verwacht niet dat er, als gevolg van deze aanklacht, een impact zal zijn op zijn mogelijkheid om zijn klanten te dienen', aldus de bank maandag in een statement.