De nieuwe eigenaar wil in de eerste plaats de winkels die zich in Brussel bevinden behouden. Voor de vijf overige winkels zijn nog gesprekken met overnemers aan de gang, meldt Michel Montfort, die de nieuwe directie vertegenwoordigt. Montfort voegde eraan toe dat maximaal vijf personeelsleden ontslagen zullen worden, voor wie een 'adequaat sociaal plan' voorzien wordt.

De nieuwe directie investeert - binnen de week - 500.000 euro in de bevoorrading van de winkels.

De vakbonden hadden zich eerder al ongerust getoond over de lege winkelrekken. Het personeel haalde ook de vertraagde betalingen aan bepaalde fabrikanten aan om hun bezorgdheid te illustreren, maar dat probleem zou naar verluidt opgelost zijn.

Op financieel vlak heeft de nieuwe directie verliezen van 200.000 euro per maand vastgesteld. De nieuwe eigenaar maakt zich sterk de schuld te kunnen terugbrengen tot 0 euro. De directie onderhandelt momenteel met de bank over een lening van 1 miljoen euro, 'zodat ze beschikt over eigen vermogen waarmee Photo Hall weer op de rails raakt'.

Photo Hall werd in 2012 gekocht door Max Heilbron (Maxttel bvba), en die verkocht de winkels begin vorige week door aan Boirayon. Hoeveel de Fransman voor de winkels betaald heeft, is niet bekendgemaakt. (Belga/BO)

De nieuwe eigenaar wil in de eerste plaats de winkels die zich in Brussel bevinden behouden. Voor de vijf overige winkels zijn nog gesprekken met overnemers aan de gang, meldt Michel Montfort, die de nieuwe directie vertegenwoordigt. Montfort voegde eraan toe dat maximaal vijf personeelsleden ontslagen zullen worden, voor wie een 'adequaat sociaal plan' voorzien wordt. De nieuwe directie investeert - binnen de week - 500.000 euro in de bevoorrading van de winkels.De vakbonden hadden zich eerder al ongerust getoond over de lege winkelrekken. Het personeel haalde ook de vertraagde betalingen aan bepaalde fabrikanten aan om hun bezorgdheid te illustreren, maar dat probleem zou naar verluidt opgelost zijn. Op financieel vlak heeft de nieuwe directie verliezen van 200.000 euro per maand vastgesteld. De nieuwe eigenaar maakt zich sterk de schuld te kunnen terugbrengen tot 0 euro. De directie onderhandelt momenteel met de bank over een lening van 1 miljoen euro, 'zodat ze beschikt over eigen vermogen waarmee Photo Hall weer op de rails raakt'. Photo Hall werd in 2012 gekocht door Max Heilbron (Maxttel bvba), en die verkocht de winkels begin vorige week door aan Boirayon. Hoeveel de Fransman voor de winkels betaald heeft, is niet bekendgemaakt. (Belga/BO)