De nieuwe eigenaar van Photo Hall plant een herstructurering bij de elektroketen, maar wil de sociale impact zo veel mogelijk beperken. Dat meldt een medewerker van de Fransman Kevin Boirayon, die momenteel in Marokko verblijft.

Boirayon heeft vorige week vijftien Photo Hall-winkels overgenomen van Max Heilbron.

"De sector verkeert in een crisis, we willen ons beperken tot de producten met een grote toegevoegde waarde", verklaart de medewerker. De minst rendabele winkels zullen worden gesloten, maar het personeel zou worden overgeplaatst naar de resterende vestigingen. "Aangezien de overgrote meerderheid zich in Brussel bevindt, zou dat geen probleem mogen stellen", verduidelijkt de medewerker.

De medewerker liet ook nog verstaan te onderhandelen met sectorgenoot Vanden Borre voor de overname van enkele Photo Hall-winkels.

Maandag raakte bekend dat Photo Hall voor de tweede keer in amper twee jaar tijd van eigenaar is veranderd. De vakbonden toonden zich ongerust over de toekomst voor het 40-tal personeelsleden. Volgens de nieuwe is de ongerustheid ongegrond. "Het bedrijf verkeert niet in financiële problemen en heeft geen schulden bij de belastingen of de sociale zekerheid. Elk personeelslid is ook correct uitbetaald", luidt het.

De overname werd op 8 augustus getekend, een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar, Kevin Boirayon, staat al aan het hoofd van een bedrijf in Marokko dat technologie voor gsm's en tablets in- en uitvoert en een call center uitbaat.

Onlangs werd een ander bedrijf van de Fransman, Alder uit Lyon, failliet verklaard. (Belga/BO)

De nieuwe eigenaar van Photo Hall plant een herstructurering bij de elektroketen, maar wil de sociale impact zo veel mogelijk beperken. Dat meldt een medewerker van de Fransman Kevin Boirayon, die momenteel in Marokko verblijft.Boirayon heeft vorige week vijftien Photo Hall-winkels overgenomen van Max Heilbron. "De sector verkeert in een crisis, we willen ons beperken tot de producten met een grote toegevoegde waarde", verklaart de medewerker. De minst rendabele winkels zullen worden gesloten, maar het personeel zou worden overgeplaatst naar de resterende vestigingen. "Aangezien de overgrote meerderheid zich in Brussel bevindt, zou dat geen probleem mogen stellen", verduidelijkt de medewerker. De medewerker liet ook nog verstaan te onderhandelen met sectorgenoot Vanden Borre voor de overname van enkele Photo Hall-winkels. Maandag raakte bekend dat Photo Hall voor de tweede keer in amper twee jaar tijd van eigenaar is veranderd. De vakbonden toonden zich ongerust over de toekomst voor het 40-tal personeelsleden. Volgens de nieuwe is de ongerustheid ongegrond. "Het bedrijf verkeert niet in financiële problemen en heeft geen schulden bij de belastingen of de sociale zekerheid. Elk personeelslid is ook correct uitbetaald", luidt het.De overname werd op 8 augustus getekend, een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar, Kevin Boirayon, staat al aan het hoofd van een bedrijf in Marokko dat technologie voor gsm's en tablets in- en uitvoert en een call center uitbaat. Onlangs werd een ander bedrijf van de Fransman, Alder uit Lyon, failliet verklaard. (Belga/BO)