Restaurantketen Lunch Garden krijgt een nieuwe eigenaar. Het Londense investeringsfonds Bregal Freshstream neemt de 71 restaurants over van de huidige eigenaars (H2 Equity Partners, Kebek Private Equity en holding Solferino). Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Volgens De Tijd zit achter dat fonds de miljardairsfamilie Brenninkmeijer, onder meer eigenaar van kledingketen C&A.

Ziekenhuizen

Lunch Garden heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, onder meer met een zwaar sociaal conflict over een herstructurering. Maar nu staat het management klaar met ambitieuze groeiplannen. Het is op basis van die plannen, aldus ceo Annick Van Overstraeten, dat de nieuwe eigenaar de overname heeft gedaan. "De voorbije vijf jaar hebben we ons geherpositioneerd. Nu start de fase van het realiseren van groei".

Concreet ziet de ceo de komende vijf jaar "ruimte voor een twintigtal extra restaurants in België". Bovendien bekijkt Lunch Garden de mogelijkheid om in ziekenhuizen restaurants te openen voor de bezoekers. "We hopen dat die plannen binnenkort zeer concreet worden", aldus Van Overstraeten.

Het management blijft alvast op post, bevestigt de ceo. Voor het personeel verandert er niets, aldus het bedrijf in een mededeling.

Lunch Garden bestaat al sinds 1966 en telt vandaag 1.300 medewerkers en 71 restaurants over heel België. In 2014 werd een omzet gedraaid van ongeveer 136 miljoen euro, tegenover 132 miljoen een jaar eerder. "We doen het relatief goed in een moeilijke markt", aldus Van Overstraeten, die verwijst naar de "zeer positieve ontwikkeling van het ebitda-cijfer", zonder daar een bedrag op te plakken. (Belga/NS)

Restaurantketen Lunch Garden krijgt een nieuwe eigenaar. Het Londense investeringsfonds Bregal Freshstream neemt de 71 restaurants over van de huidige eigenaars (H2 Equity Partners, Kebek Private Equity en holding Solferino). Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Volgens De Tijd zit achter dat fonds de miljardairsfamilie Brenninkmeijer, onder meer eigenaar van kledingketen C&A.Lunch Garden heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, onder meer met een zwaar sociaal conflict over een herstructurering. Maar nu staat het management klaar met ambitieuze groeiplannen. Het is op basis van die plannen, aldus ceo Annick Van Overstraeten, dat de nieuwe eigenaar de overname heeft gedaan. "De voorbije vijf jaar hebben we ons geherpositioneerd. Nu start de fase van het realiseren van groei". Concreet ziet de ceo de komende vijf jaar "ruimte voor een twintigtal extra restaurants in België". Bovendien bekijkt Lunch Garden de mogelijkheid om in ziekenhuizen restaurants te openen voor de bezoekers. "We hopen dat die plannen binnenkort zeer concreet worden", aldus Van Overstraeten. Het management blijft alvast op post, bevestigt de ceo. Voor het personeel verandert er niets, aldus het bedrijf in een mededeling. Lunch Garden bestaat al sinds 1966 en telt vandaag 1.300 medewerkers en 71 restaurants over heel België. In 2014 werd een omzet gedraaid van ongeveer 136 miljoen euro, tegenover 132 miljoen een jaar eerder. "We doen het relatief goed in een moeilijke markt", aldus Van Overstraeten, die verwijst naar de "zeer positieve ontwikkeling van het ebitda-cijfer", zonder daar een bedrag op te plakken. (Belga/NS)