De onlangs aangetreden topman Christian Sewing zegt dat de resultaten 'substantieel' verbeterd moeten worden en spreekt van 'onaanvaardbare' opbrengsten voor de aandeelhouders.

Hoeveel banen er precies zullen sneuvelen is op dit moment niet bekend, maar het gaat in ieder gevbal om een 'aanzienlijke vermindering' van het personeelsbestand.

Het grootste financiële concern van Duitsland kampt al een tijd met problemen bij zijn tak voor zakenbankieren. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal dit jaar liefst 79 procent lager uit dan een jaar terug, op 120 miljoen euro. De baten slonken van 7,3 miljard euro tot iets minder dan 7 miljard euro.

Om orde op zaken te stellen wil Sewing snijden in de kosten. Ook wil hij zich terugtrekken uit zaken die niet echt echt winstgevend zijn. Daarbij benadrukte Sewing dat de wortels van de bank toch echt in Europa liggen. Deutsche Bank probeert al decennialang te concurreren met de grote Amerikaanse zakenbanken op Wall Street

Met Deutsche Bank wil de nieuwe CEO zich voortaan vooral richten op het uitbreiden van de consumententak. In Duitsland, Italië en Spanje valt volgens Sewing nog groei te behalen op het gebied van bijvoorbeeld vermogensbeheer.

Dat er iets moest gebeuren bij Deutsche Bank, werd onlangs al duidelijk. Het concern schoof topman John Cryan onlangs nog aan de kant, die met onmiddellijke ingang werd vervangen door Sewing.

Sewing is al de derde topman van Deutsche Bank in een periode van zes jaar.

De onlangs aangetreden topman Christian Sewing zegt dat de resultaten 'substantieel' verbeterd moeten worden en spreekt van 'onaanvaardbare' opbrengsten voor de aandeelhouders. Hoeveel banen er precies zullen sneuvelen is op dit moment niet bekend, maar het gaat in ieder gevbal om een 'aanzienlijke vermindering' van het personeelsbestand. Het grootste financiële concern van Duitsland kampt al een tijd met problemen bij zijn tak voor zakenbankieren. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal dit jaar liefst 79 procent lager uit dan een jaar terug, op 120 miljoen euro. De baten slonken van 7,3 miljard euro tot iets minder dan 7 miljard euro. Om orde op zaken te stellen wil Sewing snijden in de kosten. Ook wil hij zich terugtrekken uit zaken die niet echt echt winstgevend zijn. Daarbij benadrukte Sewing dat de wortels van de bank toch echt in Europa liggen. Deutsche Bank probeert al decennialang te concurreren met de grote Amerikaanse zakenbanken op Wall StreetMet Deutsche Bank wil de nieuwe CEO zich voortaan vooral richten op het uitbreiden van de consumententak. In Duitsland, Italië en Spanje valt volgens Sewing nog groei te behalen op het gebied van bijvoorbeeld vermogensbeheer. Dat er iets moest gebeuren bij Deutsche Bank, werd onlangs al duidelijk. Het concern schoof topman John Cryan onlangs nog aan de kant, die met onmiddellijke ingang werd vervangen door Sewing. Sewing is al de derde topman van Deutsche Bank in een periode van zes jaar.