"Onze regionale hub in Brussel is in volume nu groter dan tien jaar geleden, toen Brussel nog de Europese hub van DHL Express was", benadrukte CEO Ken Allen meermaals. De Europese hub verhuisde toen naar het Duitse Leipzig.

Dat was een hele klap, beaamt vakbondsman Paul Buekenhout (ACV-Transcom). "We vreesden lange tijd dat DHL Express niet meer zou investeren in Brussel. Maar omdat het bedrijf zo'n groei kende, werd afgestapt van het idee van een enkele hub in Europa (met name Leipzig), en werden er meerdere hubs uitgebouwd."

Daar was Brussel er een van, en de regionale hub groeide sindsdien opnieuw uit tot de op vier na grootste DHL-hub wereldwijd.

Er hoorde ook een nieuw sorteercentrum bij, want het gebouw dat het bedrijf sinds 1985 betrok op Brussels Airport, was te klein geworden en de installaties waren verouderd. In de bouw van de nieuwe hoogtechnologische hub op Brucargo, met bijvoorbeeld volautomatische explosievenscreening, werd 114 miljoen euro geïnvesteerd.

Het gebouw is 36.500 vierkante meter groot en verviervoudigt bijna de capaciteit van DHL Express in Brussel. Er waren 200 extra banen vooropgesteld tegen 2020, maar dat aantal werd eind vorig jaar al gerealiseerd. Er wordt nog meer groei verwacht.

De hub is al ruim een half jaar operationeel, maar werd donderdag officieel geopend in aanwezigheid van onder anderen federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en zijn Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA).

"Onze regionale hub in Brussel is in volume nu groter dan tien jaar geleden, toen Brussel nog de Europese hub van DHL Express was", benadrukte CEO Ken Allen meermaals. De Europese hub verhuisde toen naar het Duitse Leipzig. Dat was een hele klap, beaamt vakbondsman Paul Buekenhout (ACV-Transcom). "We vreesden lange tijd dat DHL Express niet meer zou investeren in Brussel. Maar omdat het bedrijf zo'n groei kende, werd afgestapt van het idee van een enkele hub in Europa (met name Leipzig), en werden er meerdere hubs uitgebouwd." Daar was Brussel er een van, en de regionale hub groeide sindsdien opnieuw uit tot de op vier na grootste DHL-hub wereldwijd. Er hoorde ook een nieuw sorteercentrum bij, want het gebouw dat het bedrijf sinds 1985 betrok op Brussels Airport, was te klein geworden en de installaties waren verouderd. In de bouw van de nieuwe hoogtechnologische hub op Brucargo, met bijvoorbeeld volautomatische explosievenscreening, werd 114 miljoen euro geïnvesteerd. Het gebouw is 36.500 vierkante meter groot en verviervoudigt bijna de capaciteit van DHL Express in Brussel. Er waren 200 extra banen vooropgesteld tegen 2020, maar dat aantal werd eind vorig jaar al gerealiseerd. Er wordt nog meer groei verwacht. De hub is al ruim een half jaar operationeel, maar werd donderdag officieel geopend in aanwezigheid van onder anderen federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en zijn Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA).