Olivier Goudet ging in 2012 bij JAB Holding aan de slag. Vanaf april 2012 werd hij de CEO. De 50-jarige Fransman is er vooral belast met de uitbouw van een voedingspoot. JAB Holding is een Luxemburgse vennootschap met als hoofdaandeelhouder de Duitse familie Reimann. Die werd vooral rijk via de multinational in schoonmaakproducten Reckitt Benckiser. De familie bezit 10,6 procent van de aandelen van de in Londen beursgenoteerde onderneming, met merknamen als Calgon, Harpic en Durex. Dat belang komt neer op ongeveer 6,2 miljard euro aan de huidige beurswaarde.

De aanwerving van Olivier Goudet was voor de familie Reimann blijkbaar veel geld waard. Via de Luxemburgse vennootschap JAB Holding SARL kreeg Goudet als aandeelhouder, naast de gewone dividenden, een eenmalig en bevoorrecht dividend. Het gaat om een bedrag van "minstens" 90 miljoen dollar, plus intresten. Bovendien betaalt JAB Holding alle belastingen die Goudet eventueel bij uitkering van het dividend zou moeten betalen. Die belastingregeling is ook van toepassing indien Goudet een hogere aanslagvoet zou krijgen, als gevolg van de uitkering van het bevoorrechte dividend.

De aanstaande AB InBev-voorzitter kreeg dat eenmalige en bevoorrechte dividend in ruil voor een investering in JAB Holding SARL. Olivier Goudet pompte 140 miljoen dollar in het eigen vermogen van de vennootschap. Daarvan betaalde hij circa 50 miljoen dollar uit eigen zak. Daarnaast kreeg hij 90 miljoen dollar via een lening van de familie Reimann. Die lening wordt dus terugbetaald via het dividend van 90 miljoen dollar. Daaraan is weliswaar de voorwaarde verbonden dat Olivier Goudet voor minstens tien jaar, dus tot in 2022, in dienst blijft. Indien Goudet vóór die periode JAB Holding zou verlaten, moet hij het bevoorrechte en eenmalige dividend terugbetalen.

Olivier Goudet ging in 2012 bij JAB Holding aan de slag. Vanaf april 2012 werd hij de CEO. De 50-jarige Fransman is er vooral belast met de uitbouw van een voedingspoot. JAB Holding is een Luxemburgse vennootschap met als hoofdaandeelhouder de Duitse familie Reimann. Die werd vooral rijk via de multinational in schoonmaakproducten Reckitt Benckiser. De familie bezit 10,6 procent van de aandelen van de in Londen beursgenoteerde onderneming, met merknamen als Calgon, Harpic en Durex. Dat belang komt neer op ongeveer 6,2 miljard euro aan de huidige beurswaarde.De aanwerving van Olivier Goudet was voor de familie Reimann blijkbaar veel geld waard. Via de Luxemburgse vennootschap JAB Holding SARL kreeg Goudet als aandeelhouder, naast de gewone dividenden, een eenmalig en bevoorrecht dividend. Het gaat om een bedrag van "minstens" 90 miljoen dollar, plus intresten. Bovendien betaalt JAB Holding alle belastingen die Goudet eventueel bij uitkering van het dividend zou moeten betalen. Die belastingregeling is ook van toepassing indien Goudet een hogere aanslagvoet zou krijgen, als gevolg van de uitkering van het bevoorrechte dividend.De aanstaande AB InBev-voorzitter kreeg dat eenmalige en bevoorrechte dividend in ruil voor een investering in JAB Holding SARL. Olivier Goudet pompte 140 miljoen dollar in het eigen vermogen van de vennootschap. Daarvan betaalde hij circa 50 miljoen dollar uit eigen zak. Daarnaast kreeg hij 90 miljoen dollar via een lening van de familie Reimann. Die lening wordt dus terugbetaald via het dividend van 90 miljoen dollar. Daaraan is weliswaar de voorwaarde verbonden dat Olivier Goudet voor minstens tien jaar, dus tot in 2022, in dienst blijft. Indien Goudet vóór die periode JAB Holding zou verlaten, moet hij het bevoorrechte en eenmalige dividend terugbetalen.