Vrijdag hebben burgemeester Christel Geerts van Sint-Niklaas en
algemeen directeur van Lidl Jesper Højer de eerste steen gelegd van een nieuw distributiecentrum voor de warenhuisketen.

De stapelplaats zal werk bieden aan 100 mensen en wordt eind maart 2013 in gebruik genomen.

Het nieuwe distributiecentrum op het Europapark-Zuid vervangt een te klein en verouderd gebouw in Bornem. Het zal in een eerste fase een tachtigtal Lidl-winkels in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Sint-Niklaas bedienen.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van 45.000 vierkante meter, verspreid over een groter gebouw voor voeding en een kleiner gebouw voor de wekelijkse non-foodacties.

Er wordt 10.000 vierkante meter koel- en diepvriesruimte voorzien en er zijn 118 loskades. Onder meer intelligente lichtsturing, vloerverwarming en een dak dat het gewicht van zonnepanelen kan dragen, moeten de vestiging groener maken. Lidl investeert 50 miljoen euro in het distributiecentrum. (Belga/BO)

Vrijdag hebben burgemeester Christel Geerts van Sint-Niklaas en algemeen directeur van Lidl Jesper Højer de eerste steen gelegd van een nieuw distributiecentrum voor de warenhuisketen. De stapelplaats zal werk bieden aan 100 mensen en wordt eind maart 2013 in gebruik genomen. Het nieuwe distributiecentrum op het Europapark-Zuid vervangt een te klein en verouderd gebouw in Bornem. Het zal in een eerste fase een tachtigtal Lidl-winkels in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Sint-Niklaas bedienen. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van 45.000 vierkante meter, verspreid over een groter gebouw voor voeding en een kleiner gebouw voor de wekelijkse non-foodacties.Er wordt 10.000 vierkante meter koel- en diepvriesruimte voorzien en er zijn 118 loskades. Onder meer intelligente lichtsturing, vloerverwarming en een dak dat het gewicht van zonnepanelen kan dragen, moeten de vestiging groener maken. Lidl investeert 50 miljoen euro in het distributiecentrum. (Belga/BO)